Princ Charles si je prilužil nadimek kralj iz sence

Princ Charles ima že 66 let. Namesto da bi se upokojil, čaka na novo vlogo kralja. (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
11. 10. 2015

Za britanskega princa Charlesa se je nekako uveljavil vzdevek kralj iz sence. To niti ni tako nenavadno, saj pri svojih 66 letih še vedno čaka na prestol in je tako najdlje čakajoči princ. Njegova mama, kraljica Elizabeta II., pa najdlje vladajoča monarhinja, ki je na prestolu že 63 let.

Čeprav ima že 89 let, kraljica Elizabeta II. trdno sedi na angleškem prestolu.
Princ William želi čim dlje živeti normalno življenje, kolikor je to le mogoče. Nekega dne bo pač postal kralj.

Vendar pa ima princ Charles že toliko obveznosti, kot bi bil kralj. Le da je v senci. Letos je imel kar 650 uradnih dolžnosti, hkrati pa vodi tudi posestvo Sandringham. Obiskati je moral že skoraj 14 držav. Marsikdo si želi, da bi namesto njega kralj postal kar njegov sin princ William, ki pa je od očeta zahteval, naj ga pusti čim dlje živeti kolikor toliko normalno življenje. Seveda Charlesu, ki je pravi deloholik, vse te obveznosti niso odveč. Sicer pa tisti, ki so blizu kraljeve družine, pravijo, da kraljica pri svojih 89 letih že počasi čuti breme svojih let. Prav zato naj bi se vedno bolj zanašala na sina Charlesa. Predvsem kolena ji ne služijo tako kot prej, zato se vedno pred vsakim dogodkom pozanima, koliko stopnic bo morala prehoditi. Moški Charlesovih let navadno že počasi izprežejo, v njegovem primeru pa je prav nasprotno, saj ima princ vse več dolžnosti.

Vodi posest

Princ Charles je čedalje bolj prisoten pri vodenju družinske posesti Sandringham. To je bila včasih naloga njegovega očeta princa Philipa, ki pa ima že častitljivih 94 let. Čeprav se čedalje glasneje govori, da naj bi Charles kmalu zasedel prestol in da se v palači že pripravljajo na to. Tudi vojvodinja Camilla naj bi se že počasi pripravljala na vlogo kraljice. Zanjo sicer že tako pravijo, da ima opravljen 'trening za kraljico' oziroma po angleško 'queen training', česar pa ne sliši rada. Dejstvo pa je, da tudi ona vse pogosteje spremlja kraljico Elizabeto II. na določenih dogodkih, kar se prejšnja leta ni dogajalo.

Princ Charles velja za zelo delavnega moškega, velikokrat je za svojo pisalno mizo pozno v noč. Piše pisma, najraje na roko, dela si zapiske, raziskuje, proučuje, saj je rad na tekočem z vsem, kar se dogaja tako v domovini kot po svetu.

Značke: princ Charles