Medtem ko se kralj Karel bori z rakom, je njegovo soprogo doletelo (še) tole, na kar ni ravno računala

25. 4. 2024
Deli
Medtem ko se kralj Karel bori z rakom, je njegovo soprogo doletelo (še) tole, na kar ni ravno računala (foto: Profimedia)
Profimedia

Nase je prevzela del njegovih službenih odgovornosti, a tudi njo je doletela posebna čast.

Kralj Karel III. se je za zdaj nekoliko umaknil iz javnosti, ravno tako kot njegova snaha Kate Middleton, saj se oba borita z boleznijo. Njune dolžnosti so nase prevzeli drugi člani kraljeve družine, ki jima hkrati stojijo ob strani na vsakem koraku.

Tudi kraljica Camilla, soproga kralja Karla, ni nobena izjema. Pojavlja se na raznih javnih dogodkih in srečanjih, ki bi jim sicer prisostvoval njen soprog. Pred kratkim pa jo je doletela prav posebna čast. Lanskega junija so jo namreč razglasili za častno polkovnico Royal Lancersa, konjeniške polkovnije oziroma regimenta, ki je prepoznaven po rdečih pokrivalih in po znački s prekriženimi kostmi, kar predstavlja njihov moto: "Smrt ali slava."

Profimedia

Šele nedavno pa je lahko obiskala njihovo vojašnico Munster, ki se nahaja v severnem Yorkshiru. Njen oče, Bruce Sand, je namreč imel lepo vojaško kariero, v drugi svetovni vojni je služil v britanski vojski - in prav v tem regimentu. Camilla je dejala, da bi bil ponosen na njen častni čin polkovnice in na obisk pri njegovih "fantih."

No, konjeniki so jo presenetili, saj so ji pokazali uniformo njenega očeta, ki je po vojni dobil naziv častnega majorja. Ogledala si je tudi njegovo vojno pismo, ki ga hranijo v spomin na vojna dogajanja. "Hvala za gostoljublje, res mi je bilo v zadovoljstvo biti tukaj," je med drugim dejala Camilla.

Profimedia

Sicer pa je zanimivo to, da se Camillin pokojni oče in njen sedanji soprog sprva nista najbolj razumela. Po tem, ko je izbruhnila afera z njunimi seksi sporočili (takrat je bil kralj Karel še poročen s princeso Diano), je na nekem zasebnem druženju Camillin oče Bruce napadel Karla, češ da je javno osramotil njegovo hčerko. Hladni odnosi so trajali kar lep čas, a po tem, ko sta bila Karel in Camilla že v javni zvezi, sta pozabila na bojno sekiro.

Preberite še:

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik