Kraljica Elizabeta II. je izjemno vitalna. Kako ji to uspeva?

Kraljica Elizabeta II. je izjemno vitalna. Kako ji to uspeva? (foto: Profimedia) Profimedia
28. 1. 2020

Britanska kraljica Elizabeta II. šteje že častitljivih 93 let, a še vedno opravlja svoje kraljeve dolžnosti. Zato ni nič čudnega, da se marsikdo sprašuje, kako ji vse to uspeva.

No, glede na to, da je njena mama dočakala 101 leto, je jasno, da gre zasluge pripisati tudi dobrim genom.

Sicer pa je Elizabeta II. zelo disciplinirana, saj se celo življenje izogiba škodljivim navadam. Ne kadi, alkohol pa uživa v zelo zmernih količinah. Vse do danes ni opustila svojega dela in obveznosti, kot kaže, pa se to tudi v bližnji prihodnosti ne bo zgodilo.

Verjetno ji prav delo daje dodatno vitalnost. Tudi hrana je pomemben dejavnik. Čeprav zanjo delajo vrhunski kuharski mojstri, kraljica najbolj uživa v preprostih jedeh. Za zajtrk si privošči kosmiče s suhim sadjem in oreščki, za kosilo in večerjo uživa lahko hrano. Na njenem jedilniku se pogosto znajdejo tudi ribe.

Tudi pri teh letih Elizabeta II. ne opušča svojih zdravih navad. Tako se vsak dan poda na daljši sprehod in ostaja fizično aktivna, kar dodatno pripomore k ohranitvi njene vitalnosti. Ni kaj, britanska kraljica je lahko s svojimi zdravimi navadami marsikomu za vzgled.

Priporočamo