Kraljica Elizabeta II. je za propad Charlesovega zakona krivila Diano zaradi TEGA (res bizanega) razloga

Kraljica Elizabeta II. je za propad Charlesovega zakona krivila Diano zaradi TEGA (res bizanega) razloga (foto: Profimedia) Profimedia
10. 10. 2021

Kot pravi strokovnjak za kraljevo družino, je kraljica v Diani videla največjo težavo.

Kraljeva družina in odnosi znotraj nje - to je tema, ki vedno buri duhove javnosti. Ta je še posebej radovedna, ko gre za tragično preminulo princeso Diano, ki je znotraj palače dolgo veljala za "kamen spotike." Od njene smrti je minilo 24 let, a v srca ljudstva se je zapisala za zmeraj.

Zakon s princom Charlesom se je končal leto dni pred njeno smrtjo, za razlog pa je takrat obveljalo dejstvo, da jo je princ prevaral s svojo sedanjo soprogo, Camillo Parker Bowles.

Pisatelj in poznavalec kraljeve družine Andrew Morton je pojasnil, da je kraljica Elizabeta za ločitev krivila prav nesrečno Diano in njeno prehransko motnjo, bulimijo, s katero se je princesa borila vrsto let in to tudi javno razkrila.

"Diana je imela bulimijo. Kraljica je za njo vedno govorila, da je živčna kot dirkalni konj in da jo je treba obravnavati z enako pozornostjo kot otroka. Pozneje, po propadu zakona, so jo obtožili, da se je tako zgodilo prav zaradi njenega vedenja, ki ga je povzročala bulimija," pravi Norton. Po kraljičinem mnenju je prav to omajalo sliko popolnega para v britanski - pa tudi svetovni - javnosti.

Z Mortonovimi trditvami pa se marskdo ne strinja. Številni mediji so v preteklosti namreč pisali o tem, da sta kraljica in njen soprog jasno izrazila mnenje, da za propad zakona krivita sina Charlesa, ki ni skrival naklonjenosti do Camille.

Priporočamo