Kraljica Elizabeta II. s svojo odločitvijo ponižala Camillo, Charles se še ni oglasil

28. 10. 2020
Deli
Kraljica Elizabeta II. s svojo odločitvijo ponižala Camillo, Charles se še ni oglasil (foto: Profimedia)
Profimedia

Camilla si je želela postati kraljica, a po poročanju tujih medijev naj bi Elizabeta II. poskrbela, da do tega ne bo prišlo.

Po pravilih bi sin kraljice Elizabete, Charles, položaj kralja prevzel takrat, ko njegova 94-letna mama ne bo več imela moči za opravljanje svojih kraljevih dolžnosti. Ko Charles postane kralj, bi njegova žena Camilla Parker postala kraljica, a zdi se, da le ne bo tako.

Camilli naj bi že vnaprej odvzela pravico, da zasede ta položaj. Vir z dvora namreč razkriva, da je kraljica odredila, da bo Camilla postala "princesa spremljevalka", ki uživa manj privilegijev od kraljice.

S tem naj bi Charlesovi soprogi zadala hud udarec. Camilla naj bi se počutila jezno in ponižano, od svojega soproga pa naj bi zahtevala, naj se pogovori z mamo in jo prepriča, da spremeni svojo odločitev.

No, že pred časom se je šušljalo, da bi kraljica najraje videla, da položaj po njej prevzame njen vnuk princ William, ki mu ob strani stoji vojvodinja Kate. Imela naj bi ju za boljša vladarja od Charlesa in njegove 73-letne soproge.

Kaj se bo izcimilo iz vsega skupaj, je težko napovedati, saj na britanskem dvoru teh namigovanj niso potrdili - tako kot je že v navadi, so se zavili v molk. Gotovo je le eno, to pa je dejstvo, da bo svoje (spet) pokazal čas.

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik