Kraljica Elizabeta II. se je prvič po 10 tednih pojavila v javnosti in pokazala, kdo ima vajeti v rokah

Kraljica Elizabeta II. se je prvič po 10 tednih pojavila v javnosti in pokazala, kdo ima vajeti v rokah (foto: Profimedia) Profimedia
1. 6. 2020

Kraljico Elizabeto svetovna javnost ni videla že kar precej časa, saj se je ob začetku pandemije koronavirusa umaknila v grad Windsor.

Zdaj pa so v javnost prišle prve fotografije. Te dokazujejo, da je živahna 94-letnica še kako dobrega zdravja! Po večmesečni samoizolaciji bi se lahko dejansko in metaforično reklo, da je kraljica spet v sedlu ter da vajeti čvrsto drži v rokah.

kraljica Elizabeta

Fotografi so jo namreč ujeli, ko je jezdila na 14-letnem poniju z imenom Balmoral Fern. Nekateri mediji so pred časom napovedovali, da se bo kraljica zaradi svojih častitljivih let odpovedala priljubljeni športni dejavnosti, jahanju, a to se očitno ni zgodilo. Kraljica je znana po ljubezni do teh plemenitih živali, tudi sama je vzgajala čistokrvne dirkalne konje.

Vsakdanje jahanje je zagotovo pripomoglo k njenemu zdravju in vitalnosti. Glede na to, da jutri obeležujejo 67. obletnico njenega kronanja, je še kako simbolična slika, na kateri vajeti drži v svojih rokah, kajne? Prestol je zasedla pri svojih rosnih 25 letih.

Priporočamo