Kraljica Elizabeta II. TEGA dela svojega telesa ni nikoli pustila fotografirati, razlog pa je ...

Kraljica Elizabeta II. TEGA dela svojega telesa ni nikoli pustila fotografirati, razlog pa je ... (foto: Profimedia) Profimedia
3. 12. 2022

Pokojna kraljica velja za eno najbolj fotografiranih žensk na svetu.

Elizabeta II. je 8. septembra na družinskem domu v Balmoralu umrla. To je bil pretresljiv dogodek za kraljevo družino in ves svet, ki je žaloval za izgubo te svetovne ikone. 

Angleško kraljico so v 70 letih vladanja fotografirali številni strokovnjaki. Ob svojem zlatem jubileju leta 2002 je v Buckinghamsko palačo povabila deset fotografov, da bi to priložnost obeležili z novimi portreti. Med njimi je bil tudi Rankin, fotograf, ki so ga imele rade znane osebnosti. 14. novembra je kot gost podkasta Tea with Twiggy predstavil zakulisje svojega posebnega trenutka s kraljico in fotografijo, ki je ni hotela posneti.  

"Ne maram svojih rok"

Tako kot devet drugih fotografov, ki jih je povabila Buckinghamska palača, je bil tudi Rankin zadolžen za fotografiranje različnih portretov kraljice ob njeni 50-letnici na prestolu. Nato je predlagal, da bi Njeno Veličanstvo poziralo z mečem v roki, kar je takoj zavrnilo. Šaljivo je pojasnila: "Ne maram svojih rok."  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by rankin (@rankinarchive)

"Nikoli nisem čutil takšne aure, kot je bila njena. Takoj ko je vstopila v sobo, je bila tako smešna," je zaupal Rankin. "Mislil sem, da je to najboljši način, da zavrnem ta meč." Na koncu se je kraljice najbolj dotaknil portret, ki ga je posnel Rankin: "Njeno osebje mi je poslalo sporočilo, da je moj portret eden njenih najljubših - najljubših portretov v palači -, saj se je kraljica ob moji fotografiji resnično smejala."

Fotografije: Profimedia

Preberite več na Elle.si