Kraljica Elizabeta II. včasih ni bila navdušena nad Kate Middleton

Kraljica Elizabeta II. včasih ni bila navdušena nad Kate Middleton (foto: Profimedia) Profimedia
5. 8. 2019

Vojvodinja Kate Middleton in kraljica Elizabeta II. se zdaj dobro razumeta, a vedno ni bilo tako. Kraljica je bila namreč precej kritična do Kate, ko sta se s princem Williamom začela dobivati.

Kate namreč izhaja iz premožne družine, tako da je bila vajena nekoliko razkošnejšega življenja. Rada se je dobro zabavala, pri srcu so ji bile lepe obleke, počitnice pa je preživljala v dobrih hotelih in v znanih turističnih krajih. Kraljici Elizabeti pa vse to ni bilo najbolj všeč.

Svoje čase naj bi dejala, da se za nekoga, ki se namerava poročiti s prihodnjim britanskim kraljem, ne spodobi zahajanje po klubih, prav tako je mislila, da bi Kate pred poroko morala imeti kakšno dostojno službo, poročajo britanski mediji. Monarhinja je bila takrat še posebej pozorna na nepotrebno zapravljanje denarja, saj je bila Velika Britanija takrat v recesiji.

A časi kraljičine nenaklonjenosti so očitno minili: danes velja, da se prav dobro razume s Kate. Z Williamom sta se poročila leta 2011, imata tri otroke in se trudita kar se da dobro opravljati svoje dolžnosti. To jima dobro gre, saj kraljica že dolgo ni izrekla kakšne pikre na njun račun.

Priporočamo