Kraljica Elizabeta II. za božič zapušča London; kaj pa Harry in Meghan?

Le kako se bo odzvala kraljica Elizabeta II., če bo Harry z družino za božič odpotoval čez lužo k Meghanini mami? (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Story
14. 12. 2019

Bližajo se božični prazniki, ki so na angleškem dvoru seveda tradicionalni. Družina jih preživi skupaj s kraljico v Sandringhamu. Le Meghan in Harry baje ne bosta tam …

Mlada družinica želi namreč s svojim šestmesečnim sinom Archiejem ostati doma v Windsorju. Tako princ Harry kot vojvodinja Meghan (37) pravita, da je preveč stresno s tako majhnim otrokom. Mogoče bosta celo odpotovala k njeni mami Dorii Raglan (63). Harryjev brat, princ William, pa bo s svojo družino prišel v Sandringham. Po tem, ko so bili odnosi v kraljevi družini nekoliko ohlajeni, se je že zdelo, da so se vse zamere pomirile. Predvsem, ko sta se brata Harry (35) in William (37) s svojima soprogama skupaj pojavila na kar nekaj uradnih dogodkih. A odločitev, da božiča ne praznujejo skupaj, zna vse skupaj ponovno malce zaplesti. Vir blizu para pravi, da si Harry in Meghan želita napolniti baterije po napornem letu, ki je za njima. Številni se sprašujejo, čigava je to pravzaprav odločitev. Princ Harry je namreč vedno za božič s kraljico, le leta 2012 ni bil, saj je takrat služil vojsko v Afganistanu. Sandringham je približno 180 kilometrov oddaljen od Londona, tam pa je kraljica vse do 6. februarja, ko je obletnica smrti njenega očeta Jurija VI. Do takrat tam tudi visijo božični okraski, ki jih pospravijo šele, ko kraljevi par odpotuje.

Številni pa nasprotno menijo, da je božič v Sandringhamu kar stresen in se pač želita temu izogniti predvsem zaradi Archieja, ki je še tako majhen.

William in Kate bosta s svojimi tremi otroki, princem Georgeem (6), princeso Charlotte (4) in princem Louisom (1), prišla v Sandringham. O tem, da Harryja z družino ne bo, nista še nič povedala za javnost. Do ohladitve odnosov pa naj bi med bratoma prišlo, ker naj William ne bi bil najbolj navdušen nad idejo, da se bo brat poročil z Meghan. Nenehno naj bi Harryja tudi opozarjal, naj ne hiti tako s poroko. Seveda je vse to vodilo k napetim odnosom, ki pa naj bi se zdaj vseeno nekoliko umirili.

Zanimivo pa je, da Meghan še vedno ni dobila britanskega državljanstva, pa čeprav je že 18 mesecev poročena z vnukom kraljice Elizabete II. Očitno zanjo veljajo ista pravila kot za druge smrtnike in bo pač morala potrpežljivo počakati, da pride na vrsto. Vlogo je sicer vložila že pred dvema letoma, pa vendarle.

Nova Story že v prodaji

Story