Kraljica Elizabeta ima 3 stroga pravila za odpiranje božičnih daril

Kraljica Elizabeta ima 3 stroga pravila za odpiranje božičnih daril (foto: Profimedia) Profimedia
27. 11. 2018

Če kdo živi po strogo začrtanem protokolu, so to zagotovo kronane glave, saj imajo pravila za (skoraj) vse, tudi za nekaj tako banalnega, kot je odpiranje božičnih daril.

Božični prazniki se hitro bližajo, tako da že marsikdo razmišlja o tem, kakšno darila nameniti svojim najbližjim. Tudi kraljeva družina ni nobena izjema. Če ste mislili, da so pri njih zadeve preproste, se motite, saj je kraljica Elizabeta uveljavila tri pravila, ki veljajo prav za božična darila.

Kraljeva družina bo na sveti večer, točno ob 18. uri, v sprejemni sobi v Sandringhamu začela odpirati darila, ki so jih istega dne diskretno in neopazno pustili pod božičnim drevescem. Ostali dve kraljičini pravili pa sta:

  •  Nihče ne sme odpreti svojega darila pred dovoljenjem princa Filipa, ki nadzoruje obdarovanje.
  • Darilo mora biti zabavno, smešno in čim cenejše.

Med dosedanjimi darili iz prejšnjih let se tako najde kopalna kapa z napisom "življenje ni prasica", ki jo je princ Harry podaril svoji babici Elizabeti, komplet za "vzgajanje punce", ki jo je vojvodinja Kate podarila Harryju, preden je spoznal Meghan Markle, pa tudi bela usnjena podlaga za straniščno školjko, ki jo je princesa Anne podarila princu Charlesu.

Priporočamo