Kraljica Elizabeta je bila nad to gesto izjemno ganjena, spomnila jo je na ljubezen njenega življenja

Kraljica Elizabeta je bila nad to gesto izjemno ganjena, spomnila jo je na ljubezen njenega življenja (foto: Profimedia) Profimedia
11. 6. 2021

Britanska monarhinja velja za žensko, ki svojih čustev v javnosti ne izkazuje.

A ko gre za njenega pokojnega soproga, princa Philipa, to ne drži. Od njegove smrti se kraljica Elizabeta sicer pojavi v javnosti takrat, ko to zahteva njena dolžnost. Tokrat so jo kamere ujele ob posebni priložnosti.

Pred kratkim bi namreč princ Philip praznoval stoti rojstni dan, in ob tej priložnosti so mu namenili darilo, ki ga je zdaj prejela njegova vdova. V humanitarnem društvu, čigar pokroviteljica je prav kraljica, so namreč vzgojili vrtnico z imenom "Duke of Edinburgh rose", ki so mu jo hoteli dati ob njegovem življenjskem jubileju. Zdaj pa so jo izročili kraljici, ki je bila ob tej gesti izjemno ganjena, kar je tudi pokazala.

Vrtnico so že posadili na vrtu gradu Windsor. Sicer bo vrtnica s tem imenom tudi v prodaji, delež dobička pa bodo namenili dobrodelnemu skladu princa Philipa.

Številni oboževalci kraljeve družine so opazili, da je kraljica Elizabeta v zadnjem času izgubila nekaj kilogramov in da je videti, da močno pogreša svojega soproga, ki ji je celo življenje stal ob strani med vsemi preizkušnjami, ki jih je preživela. Bil je njen najboljši prijatelj, svetovalec in opora v težkih časih, ki jih ni bilo malo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)