Kraljica Elizabeta ostaja na varnem

Kraljica Elizabeta ostaja na varnem (foto: Profimedia) Profimedia
29. 3. 2020

Kraljica Elizabeta ostaja na varnem in sprejema previdnostne ukrepe v okviru svetovne pandemije, še posebej, ker je njen najstarejši sin, princ Charles, okužen z novim koronavirusom.

Predstavniki kraljeve družine so nekaj dni nazaj potrdili, da je princ Charles pozitiven na koronavirus in je trenutno v samoizolaciji na posestvu Birkhall, ki se nahaja na Škotskem.

Z njim je tudi njegova žena, njen test pa je bil negativen, tako da bosta zakonca naslednjih 14 dni preživela vsak na svojem koncu posestva.

Buckinghamska palača pa sporoča: "Kraljica ostaja dobrega zdravja. Svojega najstarejšega sina je nazadnje na kratko videla 12. marca, upošteva pa tudi vse nasvete za ohranitev svojega zdravja."

Zdravniki menijo, da princ Charles v času kratkega obiska kraljice še ni bil kužen. Kraljica je trenutno v samoizolaciji na gradu Windsor, skupaj s svojim možem princem Philipom.

Simptomi princa Charlesa "verjetno ne bodo prerasli v resnejši primer." Čeprav je princ v samoizolaciji, še vedno komunicira s svojimi dobrodelnimi organizacijami in ljudmi, ki vodijo posestvo Duchy.

Prav tako ohranja stik s kraljico, pogovarja pa se tudi s svojima sinovoma.