Kraljica Elizabeta samo par minut pred javnostjo izvedela, da se princ Harry in Meghan Markle umikata s kraljevega dvora

Kraljica Elizabeta samo par minut pred javnostjo izvedela, da se princ Harry in Meghan Markle umikata s kraljevega dvora (foto: Profimedia) Profimedia
14. 1. 2020

Po poročanju ameriških medijev sta princ Harry in Meghan Markle kraljico Elizabeto med zadnjimi obvestila o svoji odločitvi, da se odpovesta kraljevemu statusu.

Vsak dan na plan kaplja vse več in več podrobnosti o kraljevem umiku princa Harryja in Meghan Markle.

Zdaj je na dan prišlo, da sta princ Harry in Meghan Markle med počitnicami v Kanadi o svojem umiku obvestila tudi premierja Kanade Justina Trudeauja in to še preden sta o tem govorila s kraljico Elizabeto.

Še več, kraljica Elizabeta je bila obveščena le nekaj minut preden je za njuno namero izvedla svetovna javnost.

"Kljub tradicionalnim zapovedim, je kraljica za novico izvedela kar z iPada, ko je prebrala tisto, kar je bilo kasneje sporočeno svetovni javnosti," je neimenovani vir zaupal reviji People.

Kraljica je bila po prebranem v šoku, a seveda ni bilo več časa, da bi lahko karkoli preprečila, saj sta bila Harry in Meghan trdno odločena, da bosta izstopila.

V tem tednu potekajo pogajanja in verjetno bo že prav hitro jasno, kakšna bo nova usoda kraljevega para, ki si želi več časa preživeti čez lužo in manj časa v Londonu.

 

Priporočamo