Kraljica Elizabeta se še vedno zna pošaliti!

Kraljica Elizabeta se še vedno zna pošaliti! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
13. 5. 2018

Britanska kraljica Elizabeta II. je praznovala častitljivih 92 let. V Royal Albert Hallu so bili ob njej najbližji sorodniki in drugi člani aristokracije.

Letos je imela kraljica izjemoma velik koncert v čast svojemu rojstnemu dnevu. Sicer praznuje v ožjem družinskem krogu, vsake toliko časa pa priredi koncert. Nagovor je imel njen najstarejši sin, princ Charles (69), ki jo je simpatično naslovil z mami, ona pa je hudomušno zavila z očmi. Za kraljico so zapela zveneča imena, saj so nastopili Tom Jones, Kylie Minogue, Shawn Mendes, Sting in Shaggy. Na koncu koncerta je na oder stopila kraljica v družbi sina, ki ji je čestital. Čestitkam se je pridružil tudi princ Harry (33), ki je seveda prišel z zaročenko Meghan Markle (36) in dejal: "Nocoj praznujemo kraljičin rojstni dan. Vaša visokost, če smem pripomniti, niste ravno oseba, za katero je lahko izbrati darilo ..." Na proslavi je bil seveda tudi princ William, a brez visoko noseče soproge Kate Middleton (36), ki je bila med praznovanjem tik pred porodom tretjega otroka. Zabava se je začela z rafalnimi streli garde, končala pa se bo s Festivalom barv. Kraljica namreč rojstni dan praznuje dvakrat. Enkrat na dan, ko je rojena, 9. junija pa bo praznovala še enkrat, in sicer bodo v prestolnici pripravili parado v njeno čast. Kraljica si jo z drugimi člani kraljeve družine ogleda z balkona Buckinghamske palače.

Še vedno se zna pošaliti

Strogo se drži diete

Kraljica je kljub letom v odlični formi, za kar med drugim poskrbi s špartansko prehrano. Sama pravi, da je le toliko, da ni lačna. Dan začne s čajem, ki ga pije brez mleka in sladkorja, ter piškoti. Zajtrk je sestavljen iz žit in sadja, včasih poje umešana jajčka z dimljenim lososom ali tartufi. Zanimivo je, da pred zajtrkom rada popije malce gina. Za kosilo si nato privošči ribe z zelenjavo, najraje ima špinačo in bučke. Kraljica ne je ničesar, kar vsebuje škrob, zato na njenem jedilniku ne boste nikoli našli krompirja, riža ali testenin. Za večerjo ima najraje govedino ali divjačino, vsake toliko pa tudi lososa. Kot sladico si najraje privošči jagode ali sladke bele breskve. Pred spanjem obvezno spije kozarec šampanjca. Zvečer rada bere, njena najljubša pisateljica pa je Agatha Christie.

Še vedno se zna pošaliti

Vse oči so bile seveda uprte v princa Harryja in njegovo zaročenko Meghan, s katero se bo poročil 19. maja.