Kraljica Elizabeta: Tega o njeni poroki verjetno še niste vedeli, doživljala je pravo dramo

Kraljica Elizabeta: Tega o njeni poroki verjetno še niste vedeli, doživljala je pravo dramo (foto: Profimedia) Profimedia
9. 9. 2022

Kraljica Elizabeta se je poročila, ko se je končala druga svetovna vojna in vse okoli poroke ni bilo najbolj idilično.

Kraljica Elizabeta se je zaročila, ko je imela komaj 21 let in se nato poročila s princem Philipom v Westminstrski opatiji. A v času njune poroke ni bilo vsega na voljo, saj se je vojna komaj dobro končala, zato so sestavine za hrano, ki so jo jedli na poroki, prihajale z vsega sveta, da bi jih bilo dovolj za vse goste.

FOTO: Tako je Kate Middleton s svojimi popolnimi nogami obnorela svet

Jutro pred poroko ji je nenadoma počila tiara in Elizabeta je bila ob tem povsem strta, na koncu so jo na srečo še pravočasno popravili, njen poročni šopek pa je bil sestavljen pretežno iz orhidej.

Dobila je več kot 2500 poročnih daril, in več kot deset tisoč čestitk, ki so bile poslane preko telegrama.

Njun zakon je svoje čase veljal za enega bolj turbulentnih, saj se je princ Philip večkrat počutil zapostavljenega, ker znotraj palače ni našel resne vloge in izziva. S svojimi številnimi prijatelji je tako rad zahajal v bare in popival dolgo v noč, ter se po svoje zabaval v času, ko se je kraljica Elizabeta lomila pod številnimi obveznosti, ki ji jih je nalagala krona.