Kraljica Elizabeta velikokrat pozabi na princesi Beatrice in Eugenie

Kraljica Elizabeta velikokrat pozabi na princesi Beatrice in Eugenie (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
2. 3. 2017

Vnukinji angleške kraljice Elizabete II., princesi Eugenie (26 let) in Beatrice (28 let), sta izviseli, ko so delili vloge v dobrodelnih organizacijah ...

U panje, da bosta imeli enako vlogo kot drugi člani kraljeve družine, na primer kot bratranca, princa William in Harry, se je razblinilo. Lani proti koncu leta se je kraljica Elizabeta II. odpovedala 25 dobrodelnim patronatom in jih razdelila med mlajše pripadnike in pripadnice kraljeve družine. Pri tem pa je očitno pozabila oziroma namerno spregledala hčerki svojega sina, princa Andrewa. On sam je prevzel patronat nad tremi dobrodelnimi organizacijami, zagotovo pa ni zadovoljen z dejstvom, da njegovi hčerki nista dobili prav nobenega. Princ Andrew si že dolga leta prizadeva, da bi hčerkama izboril večjo vlogo na britanskem dvoru, saj meni, da jima pripada glede na to, da sta članici ožje kraljeve družine, vendar pa mu to ne uspeva najbolje.

Med drugim je tudi njegov brat, princ Charles, kar ostro proti, da bi mladenki imeli vidnejšo vlogo na dvoru oziroma v javnem življenju. Andrew sicer zanika, da sta z bratom v sporu glede princes, a dejstvo je, da sta res spregledani. Beatrice je že prisotna pri devetih dobrodelnih organizacijah. Od julija lani pa je brezposelna. Sicer se je veliko pisalo o tem, da razvija neko svojo poslovno aplikacijo, a doslej iz tega ni bilo še nič. Veliko pa sodeluje z družino Branson in zbira prispevke za dobrodelne organizacije na športnih tekmovanjih. Eugenie je trenutno zaposlena pri eni izmed dražbenih hiš in tudi sodeluje z nekaj dobrodelnimi organizacijami. A tudi ona novih zadolžitev ni dobila. Vojvodinja Kate je po drugi strani po novem na čelu dobrodelne organizacije za otroke Action For Children, njen soprog, princ William, pa je pri Royal African Society in še dveh drugih poleg vseh od prej. Kraljičin sin princ Edward je prevzel festival v Edinburgu, princ Harry pa je poleg pri dveh novih organizacijah še pri Princess Royal Three.