Kraljica Elizabeta vrača udarec: Ker ji Harryjevo in Meghanino ravnanje ni všeč, se je odločila za povračilo, poglejte, za kaj gre

Kraljica Elizabeta vrača udarec: Ker ji Harryjevo in Meghanino ravnanje ni všeč, se je odločila za povračilo, poglejte, za kaj gre (foto: Profimedia) Profimedia
1. 3. 2021

Vedno je veljala za nadvse odločno damo, ko je šlo za interese kraljeve družine, in tudi tokrat ne bo naredila izjeme.

Odločila se je, da velik intervju princa Harryja in Meghan Markle z legendarno voditeljico Oprah Winfrey, med katerim sta govorila tudi o odhodu z dvora, ne bo minil brez njenega protiodgovora.

Odkar sta odšla v ZDA, sta princ Harry in Meghan prekršila nekaj odredb dogovora, ki sta ga podpisala s kraljico. Ta je kot hud udarec dojela njun skupni in kar 90 minut dolgi intervju s kraljico pogovornih oddaj Oprah Winfrey, med katerim naj bi razkrila resnico o svojem odhodu z dvora. Po poročanju tujih medijev se je kraljica odločila s svojim protiukrepom vrniti udarec paru in tako omiliti prah, ki se bo brez dvoma dvignil v javnosti, ko bodo predvajali oddajo. To si bodo gledalci lahko ogledali 7. marca na televiziji CBS.

Kraljica pa bo na prav ta dan imela svoj letni nagovor nacije, ki bo na vrsti le nekaj ur pred predvajanjem intervjuja. Mediji že poročajo, da bo v nagovoru pohvalila princa Charlesa in Williama ter ju javno podprla.

Napovedan termin nagovora zagotovo ni naključje, njen načrt, da pohvali sina in starejšega vnuka, pa se zdi kot nekakšen obliž, ki bi ublažil morebitne kritike kraljeve družine, saj se očitno vsi bojijo, da bosta Harry in Meghan naredila prav to. Morda se bo izpostavilo, da gre samo za veliko hrupa in da kraljevi par pri Oprah ni imel slabe besede za druge člane družine. V vsakem primeru pa bo to kmalu jasno.

Priporočamo