Kraljica Elizabetha je Harryju zapustila več kot Williamu

Kraljica Elizabetha je Harryju zapustila več kot Williamu (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
7. 9. 2018

Princa William in Harry sta zelo premožna, veliko sta podedovala po svoji pokojni materi, princesi Diani, vsak po okoli sedem milijonov funtov.

Največ pa bosta dobila iz zapuščine njune prababice, kraljice matere, s pravim imenom Elizabeth Bowes-Lyon, ki je umrla leta 2002 v starosti 102 let. Svojima pravnukoma, princu Harryju in princu Williamu, je zapustila 24 milijonov funtov.

Levji delež bo dobil mlajši, se pravi princ Harry. Čeprav so vsi pričakovali, da bo denar razdelila enakomerno, se je odločila drugače. No, pa ne zato, ker bi Harryja imela raje, temveč iz povsem praktičnih razlogov. Večina njenega denarja bo namenjena tistemu princu, ki ne bo nikoli postal kralj.

Princ William pa to nekoč bo in takrat bo imel mnogo večje finančne koristi kot pa njegov mlajši brat. To se bo zgodilo že, ko bo njun oče postal kralj. Ko bo sedel na prestol britanskega kraljestva, bo William od očeta Charlesa prevzel njegovo zasebno premoženje, posestvo Cornwall, ki je več vredno kot pa zapuščina prababice. Če gre verjeti britanskim medijem, princ Charles vsako leto s posestvom zasluži okoli 20 milijonov funtov. Ko pa bo William postal kralj, bo tudi njegovo bogastvo še večje. Njegov mlajši brat, princ Harry, v prihodnosti ne bo imel velike finančne koristi od svojega statusa, zato mu je prababica namenila več kot njegovemu bratu.

Fotografija: Profimedia