Ikona stila kraljica Letizia: Preverite, zakaj ji pravijo tudi španska lady Diana

Kraljica Letizia s svojo podobo vedno osupne. (foto: Foto: Profimedia Profimedia) Foto: Profimedia Profimedia
Vir: Story
19. 6. 2022

Še ena v nizu modernih pravljic, ko se pravi princ zaljubi v žensko, ki ni modre krvi. Letizii, lepi novinarki, se je zgodilo prav to, ko se je vanjo zagledal španski kralj Felipe, takrat še princ.

Španski kralj Felipe (54) in takrat novinarka Letizia (49) sta se spoznala leta 2001 na neki zabavi. A zgodilo se je šele čez nekaj let, ko je ob obali Galicije nasedel tanker Pestige. Princ je seveda takoj odpotoval na kraj nesreče, saj je v morje steklo ogromno nafte, kar je povzročilo največjo ekološko katastrofo v Španiji.

S terena se je kot poročevalka takrat javljala prav Letizia in lahko bi rekli, da se je njuna zgodba začela prav tukaj. Leto dni po tem dogodku sta se zaljubljenca namreč zaročila, pred tem pa je bila njuna zveza skrivna. Edina njuna skupna slika pred zaroko je tista, ki so jo posneli na neki podelitvi nagrad, kamor je Letizia prišla s Felipejem.

Pretvarjala sta se, kot da sta le znanca, in nikomur se še sanjalo ni, kaj je v resnici med njima. Zato je bil šok toliko večji, ko so čez nekaj dni objavili uradno zaroko španskega prestolonaslednika in čedne novinarke. Res sta se uspešno skrivala, da ju prav nihče prej ni ujel skupaj. Takoj po objavi zaroke se je Letizia tudi preselila v palačo, poročila pa sta se 22. maja v Madridu.

Ob tem veselem dogodku so v mestu posadili kar milijon rumenih in rdečih rož, špansko prestolnico pa so okrasili s kar 10 tisoč zastavami. Barikade, ki so množice ločile od 1.400 povabljenih, so okrasili s 35 tisoč metri blaga. V mestu se je zbralo kar milijon ljudi, ki so želeli pospremiti priljubljenega princa na poti v novo življenje poročenega moškega.

Letizia je bila zelo lepa nevesta, njen obraz je zakrivala svilena tančica. Imela je štiri metre in pol dolgo vlečko z vtkanimi grbi, na glavi pa tiaro, darilo kraljica Sofie, ki se v družini prenaša iz roda v rod. Za šopek je izbrala preprosto cvetje - bele solzice. Po poroki je do takrat navadna državljanka prejela naziv njena kraljeva visokost in je zdaj prva med tistimi, ki niso modre krvi, nekoč pa bo skupaj z možem zasedla španski prestol.

Tudi njen mož Felipe ima svojo zgodbo. Noro je bil namreč zaljubljen v norveško manekenko Evo Sannum (47), s katero naj bi se hotel tudi poročiti. A obstajala je prepreka, saj po rodu ni Španka, poleg tega pa je bila še manekenka za spodnje perilo in res ni bila najbolj primerna za bodočo kraljico.

Na nekem sprejemu se je pojavila s konjakom v roki in imela je res preglobok izrez na hrbtu. Ker Felipe ne bi dobil privolitve parlamenta, je prekinil razmerje. Dvor ni bil najbolj zadovoljen niti z njegovo novo izbranko Letizio, a je bil že skrajni čas, da se ustali. Čeprav ji ne kralj ne kraljica niti Felipejevi sestri najprej niso bili najbolj naklonjeni, so bili na koncu vseeno veseli, da je princ prekinil razmerje z manekenko, ki se jim je zdela še manj primerna za bodočo kraljico Španije. Žalostno, a resnično, da morajo nekateri princi in princese še vedno upoštevati protokol in želje staršev, če želijo sesti na prestol. Seveda pa lahko izberejo povsem svojo pot in so se zaradi ljubezni tudi pripravljeni odpovedati tituli.

No, za Felipeja in Letizio se je vse dobro končalo. Čeprav kraljevi družini zaradi številnih škandalov javnost ni najbolj naklonjena, sta kot par zelo priljubljena. Leto dni po poroki sta dobila prvega otroka, hčerko Leonor, ki je zdaj druga v vrsti za španski prestol.

Po letu in pol je na svet prišla še njena sestrica Sofia. Deklici sta srečo mladega para samo še potrdili in nič je ni moglo sklatiti, niti škandali, povezani z Letizijino preteklostjo. Leta 2002, preden je srečala Felipeja, naj bi namreč imela splav, in to ravno v času, ko je bil ta v Španiji prepovedan. Poleg tega pa je bila enkrat že poročena.

Kljub veliko obveznostim, ki jih imata kot kralj in kraljica, se posvečata svojima hčerkama, kolikor je to le mogoče. Pravita, da najbolj uživata, ko je vsa družina skupaj in se lahko odpravijo na kakšen izlet ali počitnice. Poletja večinoma preživljajo na kraljevi jahti, s katero plujejo, najbolj pa jim je pri srcu otok Majorka, kjer celotna družina preživlja počitnice. To je tradicija, ki pa gre včasih Letizii malce na živce, saj bi rada kdaj odšla tudi kam drugam, in to sama z družino.

Napisala: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia

Nova Story že v prodaji

Story