Kraljica popa je tudi kraljica med bogataši

2. 9. 2013 | Vir: Nova
Deli
Madonna (foto: Profimedia)
Profimedia

Legendarna pevka Madonna je med vsemi slavnimi ljudmi v minulem letu zaslužila največ! Na drugem mestu se je znašel režiser Steven Spielberg, tretje pa si delijo E. L. James, avtorica trilogije Petdeset odtenkov sive, radijski voditelj Howard Stern in glasbeni producent Simon Cowell.

'Materialno dekle' Madonna se je, zahvaljujoč lanskemu bajnemu zaslužku, znašla na prestolu letošnje Forbesove lestvice največjih zaslužkarjev med slavnimi. V letu 2012 je kraljica popa namreč zaslužila vrtoglavih 125 milijonov dolarjev, za kar se lahko zahvali predvsem turneji MDNA pa tudi oblekam, dišavam ter različnim vlaganjem.

"Madonnin uspeh pri 55 letih samo dokazuje neverjetno moč uspešne glasbene kariere," je v svojem komentarju napisala Forbesova novinarka Dorothy Pomerantz. Drugo mesto prestižne lestvice je zasedel sloviti režiser Steven Spielberg, ki mu je lani na bančni račun kapnilo okroglih 100 milijonov. Zanje se lahko zahvali predvsem stari slavi in filmoma E. T. vesoljček ter Jurski park. Ne smemo pa seveda pozabiti niti na prihodke od lanske velike kinematografske uspešnice, zgodovinske biografske drame Lincoln.

Petdeset odtenkov sive

Tretje mesto si delijo kar trije, in sicer E. L. James, avtorica trilogije Petdeset odtenkov sive, kontroverzni radijski voditelj Howard Stern ter glasbeni producent Simon Cowell, ki so se v letu 2012 obogatili za 95 milijonov dolarjev.

Med desetimi slavnimi osebami, ki so lani zaslužile največ, se je znašel tudi pisec kriminalk James Patterson, za katerega pri Forbesu navajajo, da je že postal najbolje prodajani avtor vseh časov.

Sicer pa ugledna revija Forbes letno lestvico zaslužkov slavnih sestavlja na podlagi podatkov agentov, menedžerjev, producentov in drugih, pri tem pa ne vračunava davčnih olajšav, honorarjev agentov in drugih stroškov.

Tim Jeras za revijo Nova