Kristen Gutoskie: Igralstvo je najboljša služba na svetu, če delo seveda dobiš

Igralka pravi, da je od malih nog vedela, da želi biti del šovbiznisa. (foto: Ilija Gavran) Ilija Gavran
Vir: Story
16. 2. 2020

Splet se je zažrl v vse pore našega življenja. Tako ni nič nenavadnega, da je serija Spletne ljubezni, ki jo lahko gledamo na TV3, čez noč postala zelo popularna. Z ljubezenskimi dogodivščinami, ki se dogajajo glavnim junakom, se namreč lahko identificira marsikdo.

Eno glavnih vlog v zabavni seriji Spletne ljubezni ima 31-letna lepotica Kristen Gutoskie. Pravi, da se je za igranje odločila povsem po naravni poti. “V otroštvu sem nenehno skakala po hiši in prepevala,” se spominja svojih mladih dni. “Kadar so k meni na obisk prišli prijatelji, smo v kleti snemali zabavne spote. Na srečo je moja mama opazila, kako zelo sem uživala, ko smo se tako igrali, zato me je vpisala na ure petja, igranja in klavirja,” je hvaležna za podporo, ki jo je od malih nog imela pri svoji družini. Ko je bilo treba v šoli nastopati, je bila vedno prva in pred občinstvom je preprosto oživela. Že pri desetih letih pa so jo vpisali v agencijo, prek katere je začela nastopati v reklamah. Naučili pa so jo tudi osnov ličenja. “Moram priznati, da sem zelo uživala, čeprav to ni bilo ravno zame. Kot otrok pač uživaš v različnih stvareh in počasi sem začela spoznavati tudi poslovno plat posla.”

Čeprav sta njena starša povsem iz drugih vod, mama je medicinska sestra, oče pa prodajalec računalnikov, sta si vedno vzela čas in jo vozila na avdicije. To jima nikoli ni bilo odveč. “Seveda sta me občasno opozarjala na kruto realnost in na dejstvo, da mi mogoče ne bo nikoli uspelo v svetu zabave in ali si ne bi pripravila še plana b v tem primeru. Nista pa nikdar nasprotovala mojim odločitvam. Sama sem sicer prepričana, da bi bila bolj vesela, če bi študirala na primer medicino, pa vendarle,” opisuje svoje začetke Kristen.

"Nista me silila, da bi si premislila, čeprav sem prepričana, da bi raje videla, če bi študirala medicino. Sem pa res šla na univerzo, vendar ne toliko zato, da bi imela diplomo v žepu, ampak zato, da sem izkusila študentsko življenje,” odkrito pove igralka. Kot študentka izmenjave je nekaj časa študirala tudi v Avstraliji. “In po diplomi sem resnično vedela, da hočem biti igralka.”

O tem, katera je najljubša serija, v kateri je nastopala, težko govori – med drugim sta bili to priljubljeni Vampirski dnevniki in Deklina zgodba – ker je hvaležna za vsako vlogo, hvaležna, da kot igralka sploh ima delo.” Igralstvo je najboljša služba na svetu, če delo seveda dobiš. In všeč mi je vse, kar mi predstavlja izziv, tudi to, ko igram like, ki so povsem drugačni od mene. Uživala sem recimo, ko sem bila v Vampirskih dnevnikih zlobnica – taka pa v resnici res nisem!”

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story