Kritike na račun odločitve Harryja in Meghan iz ust članice kraljeve družine

Kritike na račun odločitve Harryja in Meghan iz ust članice kraljeve družine (foto: Profimedia) Profimedia
28. 4. 2020

Odkar sta objavila svojo odločitev, da odstopata od kraljevih dolžnosti (in se s tem odpovedujeta vsem dobrobitim, ki jih položaj prinaša), sta princ Harry in Meghan Markle deležna kritik s strani britanske javnosti.

A doslej se nihče iz kraljeve družine ni oglasil s kritičnimi besedami. Zdaj pa je princesa Anne, 69-letna mlajša sestra princa Charlesa sklenila prekiniti molk.

princesa ana

V intervjuju za Vanity Fair je Anna, znana tudi kot uporniška princesa in velika humanitarka, komentirala trenutna dogajanja na dvoru. Čeprav ju ni imenovala, je iz konteksta mogoče razbrati, da so njene besede namenjene prav Harryju in Meghan.

In kaj je dejala? "Mislim, da ta mlajša generacija ne ve, kaj sem počela v preteklosti, in to je točno, kajne? Danes se ni treba zazreti v minule generacije in se vprašati, kaj je kdo naredil, temveč danes vsi iščejo nekakšne svoje, nove načine. A prosim vas, ne izumljajte tistega, kar je že izumljeno. Bili smo tam, naredili smo to. Nekatere od teh stvari ne delujejo in morda se boste morali vrniti k osnovam."

Njene besede se verjetno nanašajo na dejstvo, da sta Harry in Meghan sklenila začeti s svojo dobrodelno organizacijo. Princesa Anne zadnjih 10 let posveča delu v humanitarni organizaciji Save The Children, saj je njen kraljevi sponzor.

Priporočamo