Kulinarični genij Anthony Bourdain je imel vsega dovolj!

Kulinarični genij Anthony Bourdain je imel vsega dovolj! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
21. 6. 2018

Svet je šokirala nenadna smrt Anthonyja Bourdaina z vzdevkom The Goat, kulinaričnega genija, ki je pri svojih 61 letih naredil samomor. In zdaj ostajajo ugibanja, kaj ga je pognalo v tako smrt.

Njegovi prijatelji, kolegi in oboževalci po svetu so bili šokirani, ko je kot strela z jasnega udarila vest, da so ga našli mrtvega v hotelski sobi v Strasbourgu. Preiskovalci so objavili, da se je obesil s pasom kopalnega plašča, hkrati pa dodajajo, da ni nobenega suma, da bi bil v sobi z njim v času dejanja še kdo. Našel ga je njegov prijatelj in kolega, francoski kuhar Eric Ripert. Bourdain je v Franciji snemal novo epizodo serije Parts Unknown, v kateri je raziskoval kulinariko in druge kulturne značilnosti mest, regij in držav po svetu.

Prav tako naj na telesu ne bi bilo nobenih znakov nasilja. Na CNN, kjer je imel oddajo, so zapisali, da z žalostjo potrjujejo smrt kolega: "Njegova ljubezen do avantur, novih poznanstev, dobre hrane in pijače ter neverjetnih zgodb po svetu so ga naredile unikatnega." S čustvenim sporočilom se je od Anthonyja poslovila tudi njegova partnerica, italijanska igralka Asia Argento (42 let), hčerka znanega režiserja Daria Argenta. "Anthony je v vse, kar je delal, vložil celega sebe. Njegov neustrašen in briljanten duh je bil navdih za številne, njegova velikodušnost pa ni imela meja. Bil je moja ljubezen, moja opora in moj zaščitnik. Ni besed, s katerimi bi opisala žalost. Njegova družina je v mojih mislih in vse naprošam, da spoštujejo našo zasebnost," so njene besede. Številni pa obtožujejo prav Asio, da ga je pahnila čez rob, saj so se pred kratkim v javnosti pojavile fotografije, na katerih je z novinarjem Hugom Clementom na sprehodu po Rimu. Bila sta objeta in se držala za roke.

Kulinarični genij imel vsega dovolj

Asia je Anthonyja spoznala leta 2016 na snemanju serije Parts Unknown in kmalu sta postala par. Anthony je bil znan kot pisec priljubljenih del o hrani, leposlovja in tudi stvarne literature. Med televizijskimi serijami pa je med drugim najbolj znana njegova Brez rezervacije. Kariero, ki je trajala več kot 30 let, je začel kot pomivalec posode v gostilni v turistični gostilni v Provincetownu, končal pa kot eden največjih mojstrov v najbolj trendovskih newyorških restavracijah. Leta 2005 je začel snemati omenjeno serijo Anthony Bourdain: Brez rezervacije, ki je postala velika uspešnica. Leta 2013 je televizijsko kariero nadaljeval s serijo Anthony Bourdain: Parts Unknow. Kuharski zvezdnik je za seboj pustil 11-letno hčerko Ariane Bourdain, ki jo je dobil v prejšnjem zakonu.

Besedilo: Sandra Bratuša // Foto: Profimedia

Priporočamo