Kylie Jenner pozvala oboževalce: "Ostanite doma!"

Kylie Jenner pozvala oboževalce: "Ostanite doma!" (foto: Profimedia) Profimedia
23. 3. 2020

Kylie Jenner svoj Instagram profil običajno uporablja za oglaševanje svojih kozmetičnih izdelkov.

A ker je prišlo do globalne pandemije koronavirusa, je svoj Instagram profil uporabila za to, da je nagovorila svojih 166 milijonov sledilcev, naj "kupijo" nekaj drugega, zdravje in varnost.

Vodja službe javnega zdravja v ZDA, Jerome Adams, je pred kratkim dejal, da morajo mladi resno vzeti koronavirus in da je prepričan, da zvezdnice družbenih omrežij, kot je Kylie Jenner, lahko pomagajo pri tem. "Res mislim, da moramo uporabiti naše vplivneže. Rabimo Kylie Jenner," je dejal v pogovoru za oddajo Dobro jutro, Amerika.

Le nekaj ur po tem je Kylie sledilcem sporočila, da jo je Adams nagovarjal k pogostejšim objavam, da bi med mladimi pomagala širiti sporočilo o resnosti koronavirusa.

"Živjo, srečna samoizolacija! Vem, da vas vsakodnevno spominjam na to, kako je pomembna socialna distanca in samoizolacija. Koronavirus je realna zadeva. Poslušala sem vodjo službe javnega zdravja, in čeprav vas vsakodnevno opominjam, me je on vzpodbudil, da sem tukaj in se pogovarjam z vami, da bi me videli in slišali," je dejala Kylie v svojem Instagram storyju.

Svoje sledilce je pozvala, naj ostanejo doma. Pojasnila je, da marsikdo nima simptomov virusa in omenila nevarnost, da mlajši ljudje okužijo starejše: "Če živite s starši, nočete iti domov in jih okužiti. Mogoče imaš virus, pa tega niti ne veš, a lahko okužiš druge ljudi. To je resno, edini način, da ga upočasnimo, je izolacija, saj trenutno ne obstaja drugo zdravilo," pravi Kylie.

Dodala je še: "Nihče ni imun na tole. Milenijci niso imuni. Nova dejstva kažejo, da je v bolnišnicah trenutno velik odstotek mladih ljudi."