Lady Gaga o posilstvu v mladosti in samopoškodbenem vedenju

Lady Gaga o posilstvu v mladosti in samopoškodbenem vedenju (foto: Profimedia) Profimedia
8. 1. 2020

Običajno vidimo samo svetle plati slave, tiste temne pa očem javnosti pogosto ostanejo prikrite. No, vsake toliko časa pa na plano pride kakšna pretresljiva zgodba, ko se slavna oseba le odloči spregovoriti o slabih stvareh, ki so se ji dogajale.

Med slednjimi je tudi pevka in igralka Lady Gaga, ki pravzaprav nikoli ni skrivala, da se bojuje s svojimi demoni. Že večkrat je javno povedala, da je bila posiljena, to pa je pri njej pustilo hude posledice.

O njih je zdaj spregovorila na dogodku na Floridi, ki ga je vodila Oprah Winfrey, pred 15.000 gledalci. Odprla je srce in opisala svoje travme. Med drugim je dejala: "Ko sem imela 19 let, sem bila večkrat posiljena. Nisem imela psihiatra in niti zdravnika, ki bi mi lahko pomagal. Imam posttravmatsko sresno motnjo (PSTD) in trpim kronično bolečino. Nevropatska bolečina kot odgovor na travme je del mojega življenja. Sem na antidepresivih, zdaj imam nekaj zdravnikov in tako preživim." Dodala je, da se je zaradi vsega dolgo časa rezala po telesu in da jo je posilila njej poznana oseba.

"Samopoškodovanje sem ustavila, ko sem dojela, da to, kar počnem, delam zato, da bi ljudem pokazala, da se borim z bolečino, namesto da bi jim povedala. To govorim z veliko ponižnosti in moči. Hvaležna sem, da tega ne počnem več," je dejala slavna pevka.