Laetitia Casta: Moje vloge so pomešane

Laetitia Casta: Moje vloge so pomešane (foto: H&M) H&M
Vir: Story
10. 12. 2012

Mati treh, manekenka in igralka Laetitia Casta je prva francoska top manekenka, ki ji je uspelo tudi v igralskem svetu.

Novi obraz linije spodnjega perila H & M manekenski svet obvlada že od 15. leta, ko jo je na družinskem dopustu na Korziki, od koder prihaja njen oče, odkril modni fotograf.

Po zgledu legendarne Brigitte Bardot je ob prehodu v novo tisočletje postala obraz francoske poštne znamke. Minulo leto je bila za najboljšo žensko vlogo v filmu Serge Gainsbourg, vie héroïque nominirana za francoskega césarja, ekvivalentnega ameriškemu oskarju.

Laetitia, ki poleg izjemne kariere vzgaja še tri otroke, je mednarodno prepoznavnost dosegla z ­vlogo v filmu Arbitrage s Susan Sarandon in Richardom Gerom, ki je na letošnjem filmskem festivalu Sundance dobil odlične kritike.


Story: Katera je glavna razlika med vlogo manekenke, ki ste jo izkusili v preteklosti, in vlogo igralke, ki se ji posvečate danes?

V karieri, kot manekenka ali pa kot igralka, sem se vedno trudila, da bi presegla svoje meje. Kot model to pomeni, da se vedno znova poskusiš vživeti v drugo zgodbo in pri tem optimalno predstaviš obleko. Ko nosim kreacijo ali oblačilo se vsakič znova poistovetim z njo, z obleko postanem eno, lahko rečem, da živim obleko. Ko pa igram vlogo v filmu, postanem oseba, ki jo igram. Zame tako med obema vlogama ni bistvene razlike. Odločilna je predanost temu, kar počneš.

Story: Katera vloga je bila do zdaj najbližja Laetitii?

Ne morem reči, da se poznam tako dobro, da bi se lahko primerjala z neko vlogo, in ne bi niti želela, da bi bila blizu temu, kar sem, medtem ko igram. Pri igri rada doživim druge, meni neznane plati osebnosti, še bolj se vživim, če so to lastnosti, ki mi niso blizu.

Story: Kako usklajujete vlogo mame z vlogo igralke, predvsem kar zadeva časovni urnik?

Saj ju ne! (smeh) Vse skupaj kombiniram. Uživam v nasprotjih: v tem, da sem veliko oseb v eni sami. Tudi zato uživam v igri. Ženska je sposobna vsega! Tako jaz doživljam ženstvenost.

Story: Se strinjate, da je feminilnost moč?

Moč je to, da sebe ne jemlješ preveč resno, da v sebi čutiš mir ne glede na to, ali si ženska ali moški.

Story: Kaj je tako neskončno privlačnega pri ženskem perilu?

Presenetiti partnerja: to je zapeljivo. Svoboda, ki jo občutiš. Pomembno je, da se v perilu počutiš to, kar si, to je presenetljivo in zapeljivo.

Story: Kateri pa je vaš najljubši kos perila?

Nikoli ne nosim ujemajočega se perila. Rada imam kombinacijo posameznih kosov, ki so komplementarni, a obenem različni.

Story: Kakšni so vaši načrti, profesionalno in drugače?

Igra, igra in še enkrat igra.

Nova Story že v prodaji

Story