Lamar Odom vpleten v škandal

Lamar Odom (foto: Shutterstock) Shutterstock
Vir: Nova
8. 4. 2013

Preiskava Outside the Lines kabelske televizijske mreže ESPN je razkrila, da društvo Cathy's Kids, ki ga je ustanovil soprog resničnostne zvezdnice Khloé Kardashian in se ukvarja s pomočjo otrokom, ki bolehajo za rakom, ni izplačalo 2,2 milijona dolarjev za zdravljenje bolnih otrok, kolikor so zbrali od ustanovitve društva leta 2004.

Preiskovalci so pregledali finančne podrobnosti ustanovitelja, 33-letnega košarkarja Lamarja Odoma, ki igra v ligi NBA, iz obdobja zadnjih osmih let. Ugotovili so, da zbrani denar ni šel v dobrodelne namene, ampak je bil namenjen financiranju dveh elitnih košarkarskih klubov.

Edina zaposlena v društvu, poimenovanem po Lamarjevi pokojni mami, ki je umrla za rakom, sta njegov trener iz srednje šole, ki vodi knjigovodstvo, in Jerry DeGregorio, Lamarjeva poročna priča.

Odkar je bilo ustanovljeno, društvo posluje z izgubo, trenutno pa dolguje 256 tisoč dolarjev, ki si jih je Odom izposodil. Če bo dokazano, da denar ni bil porabljen v skladu s pravilnikom društva, košarkarju grozi tožba zaradi davčne prevare.

Ko so ga s televizije ESPN prosili, da komentira primer spornega poslovanja svojega dobrodelnega društva, je bil košarkar Lamar Odom kratek in jedrnat: "To je moj denar."