Leonardo DiCaprio in Kate Winslet 20 let po Titaniku: Prijatelja za vedno!

Leonardo DiCaprio in Kate Winslet 20 let po Titaniku: Prijatelja za vedno! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
8. 7. 2017

Leonardo DiCaprio in Kate Winslet nista poznana le kot ena najbolj znanih in priljubljenih igralcev na svetu, temveč tudi kot najboljša prijatelja, ki drug drugega podpirata tako zasebno kot tudi poslovno. Kdaj se je njuno prijateljstvo rodilo in kaj je tisto, kar jima je skupno?

Igralca Kate Winslet in Leonardo DiCaprio sta se spoznala leta 1997 pri rosnih 21 letih (Kate) oziroma 22 letih (Leo) na snemanju filma Titanik. Zanimivo pa je, da sta se ujela skorajda na prvi pogled – tako pred kamero kot tudi za njo, sčasoma pa se je njuna naklonjenost razvila v tesno prijateljstvo.

Titanik ju je združil

Par je namreč na snemanju filma preživljal dobesedno cele dneve, skupaj sta bila tako v tistih lepih kot tudi v tistih manj lepih trenutkih. Leo je v intervjuju za Sunday Express leta 2013 povedal, da je bil režiser filma, James Cameron, včasih celo tako zahteven do njiju, da jima je bilo res težko. Sam se je, kot je priznal, Kate večkrat zjokal na ramenih, saj je bilo včasih res vsega preveč. A težki trenutki so igralca le še bolj povezali, zato ni nič čudnega, da sta danes, skoraj 20 let pozneje, zelo dobra prijatelja. Kot je Leo v različnih intervjujih večkrat poudaril, si lahko povesta malodane vse, zelo si tudi zaupata in se pri vsem podpirata. Ne nazadnje pa imata tudi podoben smisel za humor, saj se vedno smejita istim stvarem. Njuno prijateljstvo pa je celo tako globoko, da je bil prav Leo tisti, ki je Kate leta 2012 pospremil do oltarja, ko se je na skrivaj poročila s svojim sedanjim možem, poslovnežem Nedom Rocknrollom.

Nikoli nista bila par

Čeprav imata Kate in Leo neverjetno kemijo, par res nikoli nista bila. Že vse od začetka ju namreč povezuje zgolj in le prijateljstvo. To se seveda številnim zdi skoraj neverjetno, a je res. Prav zato ker nikoli nista bila romantično povezana, pa Kate meni, da se tudi tako dobro razumeta. V intervjuju za Marie Claire U. K. (november 2014) je namreč izdala, da je Leo nanjo vedno gledal kot na enega od fantov, morda tudi zato, ker se sebi v mlajših letih nikoli ni zdela pretirano ženstvena. Obenem pa sta se preprosto potrebovala, da sta se naslonila drug na drugega, ko sta kot mlada igralca na snemanju Titanika delala ob vseh mogočih in nemogočih urah, kar je bilo zelo naporno.

Skupaj sta zaigrala le v dveh filmih

Igralca, ki se pred kamero tako dobro ujameta, bi morala večkrat zaigrati skupaj, a žal se je to do zdaj zgodilo le dvakrat. Prvič v filmu Titanik (1998), ko sta upodobila Rose DeWitt Bukater (Kate) in Jacka Dawsona (Leo). Drugič pa sta skupaj zaigrala v filmu Krožna cesta (Revolutionary Road, 2008), v katerem sta upodobila Franka in April Wheeler, mlad par v petdesetih letih prejšnjega stoletja, ki se spopada z zakonskimi težavami. Odveč je reči, da sta bila sodelovanja zelo vesela, pa ne le zato ker je bila to zanju priložnost, da končno več časa preživita skupaj, temveč tudi zato, ker rada delata skupaj in občudujeta delo drug drugega. Morda je bil tudi zato film tako uspešen tako pri gledalcih kot tudi pri kritikih, zanj pa sta prejela tudi številne nagrade. Medtem ko je Kate za vlogo prejela zlati globus za najboljšo igralko, je Leo prejel nominacijo za omenjeno nagrado. Sicer pa je bil film nominiran za še tri dodatne zlate globuse v različnih kategorijah, in sicer za štiri nagrade BAFTA ter za tri oskarje.

Vedno si stojita od strani

Kate in Leo sta prijatelja v pravem pomenu besede, zato si vedno stojita ob strani, večkrat pa so ju tudi že ujeli, ko sta se v podporo drug drugemu udeležila nekaterih dogodkov. Leo je, na primer, za Kate glasno navijal leta 2008, ko je ta po šestih nominacijah končno osvojila svojega prvega oskarja za vlogo v filmu Bralec (The Reader) za najboljšo žensko igralko. Enako pa je Kate storila lani, ko je Leo za vlogo v filmu The Revenant (2016) končno v roke prejel svojega prvega oskarja za najboljšega igralca. Ob tem pa je za revijo People povedala, da se ji zdi, da je Leo tako močan igralec, kot ni bil še nikoli. Zdi pa se ji tudi, da je danes veliko bolj osredotočen in umirjen, kot je bil pred 20 leti.

Z lepimi besedami o svoji prijateljici pa nikoli ni skoparil niti Leo. Nekoč je eni najbolj znanih voditeljic pogovornih oddaj Oprah Winfrey zaupal, da sta s Kate nekako skupaj zrasla v tej industriji in sta si že dolgo v oporo. "Vedno sva drug drugemu na voljo in pomagava drug drugega voditi." Za The Today Show pa je povedal tudi, da se Kate dela vedno loti tako, da opravi raziskavo do zadnje podrobnosti in je pri tem izjemno profesionalna. Ko dela, pa se zelo trudi, da lik prikaže tako, da ljudje navežejo nanj, zato se mu tudi zdi preprosto najboljša igralka. To, da rad dela z njo, pa tako in tako že vemo, kajne?

Tina Ambrožič