Leonardo DiCaprio - Zvezdnik za vse večne čase

Leonardo DiCaprio - Zvezdnik za vse večne čase (foto: Rex/Shutterstock Editorial/Profimedia) Rex/Shutterstock Editorial/Profimedia
Vir: Story
9. 2. 2020

Leonardo DiCaprio je eden tistih igralcev, ki so nenehno v vzponu. Njegova zvezda ni nikoli potemnela, samo še bolj žari. Žarela je tudi na letošnjih Zlatih globusih.

George DiCaprio s soprogo Peggy Ann Farrar na podelitvi oskarjev, kjer je blestel njegov sin.
S Kate Winslet sta po snemanju Titanika za vedno ostala dobra prijatelja.
Po petih nominacij, je šestic le prejel oskarja za glavno vlogo v filmu Povratnik. Bilo je leta 2016.
Leta 2008 je Leonardo ljubil lepo Bar Rafaeli.
Igralec pride pogosto na gala prireditve s svojo mamo Irmelin Indenbirken.
Leonardo je s svojo izbranko Camille Morrone nenehno tarča fotografov. Takole so ju ujeli lani na počitnicah v francoskem mestu Antibes.

Življenje igralca Leonarda DiCapria (45) je zelo zanimivo. Rojen je bil 11. novembra 1974 v Los Angelesu, po žilah pa se mu pretaka zelo mešana kri. Njegova mama, Irmelin Indenbirken (76), je hčerka ruske prebežnice Helene Smirnof in nemškega rudarja Vilhelma Indenbirkena. Rojena je bila med drugo svetovno vojno leta 1943 v nekem nemškem zaklonišču. Prvi dve leti življenja je preživela v bolnišnici, najprej zaradi zlomljene noge, pozneje pa zaradi številnih okužb, ki so bile posledice nedohranjenosti. “Zelo žalostno je videti mamine fotografije iz tega obdobja, kar na jok mi gre, ko pomislim, kaj vse je dala skozi v svojem življenju,” je za mamino življenjsko zgodbo občutljiv njen sin Leonardo. Ko je imela Irmelin 11 let, je z družino prebegnila v Ameriko, kjer je leta 1963 spoznala Georgea DiCapria. Le nekaj mesecev pozneje sta se poročila in preselila v Los Angeles. V življenju jima ni bilo postlano z rožicami, živela sta skromno v revni četrti, leta 1974 pa je Irmelin zanosila. Leonardo nikoli ni skrival, da je bil kot otrok zelo reven in da je rasel v slabi četrti. “Nikoli nisem poskusil droge, mogoče zato, ker sem bil obkrožen z njo in ker sem kot majhen videl, kaj se zgodi z ljudmi, ki jo uživajo. Seveda sem bil kdaj v skušnjavi, a nisem podlegel,” pravi igralec. Ko je njegova mama zanosila, je bil zakon staršev že v krizi, a sta ga poskušala rešiti z romantičnim potovanjem v Firence. V eni od galerij je Irmelin opazovala sliko Leonarda da Vincija, ko je v tistem trenutku začutila, da se je otrok v njenem trebuhu prvič premaknil. In tisti hip je vedela, da če bo sin, ga bo poimenovala Leonardo. Potovanje ni pripomoglo k boljšemu odnosu, ki sta se po vrnitvi v Los Angeles vseeno razšla. Nista pa ostala v slabih odnosih, saj sta živela blizu, da sta lahko skupaj vzgajala sina Leonarda. Poskrbela sta tudi, da je imela dobro izobrazbo.

Za vlogo v filmu This Boy's Life se Leonardo lahko zahvali Robertu De Niru, ki ga je sam izbral.

Ko je imel komaj nekaj let, je dobil vlogo v eni od otroških oddaj, mama ga je namreč vodila na avdicije. Pri petih letih je zaigral v televizijskem šovu Romper Room. Ker sta oba starša spodbujala njegovo kreativnost, je že pri desetih letih natančno vedel, kaj želi postati. Zaradi neukrotljivega značaja je kmalu izgubil vlogo v tem šovu, pomanjkanje koncentracije mu je povzročalo preglavice tudi pri izpolnjevanju šolskih obveznosti, nadarjenost za igralstvo pa se je kazala tako, da je večino časa zabaval sošolce. Pri 15 letih je posnel neko reklamo, kmalu za tem pa je začel dobivati vloge v raznih serijah, kot so The New Lassie, The Outsiders, Roseanne in Parenthood, dobil pa je tudi vlogo v izredno priljubljeni telenoveli Santa Barbara. Velik preboj je doživel pri 18 letih, ko ga je igralec Robert De Niro (76) leta 1993 izbral za glavno vlogo v filmu This Boys Life. Že leto dni pozneje je bil prvič nominiran za oskarja, in sicer za vlogo avtističnega fanta v filmu Kaj žre Gilberta Grapa. Ob Johnnyju Deppu je zaigral njegovega mlajšega avtističnega brata, si prislužil nominacijo za oskarja v kategoriji najboljšega igralca v stranski vlogi in dokazal, da je izjemno nadarjen igralec. Že dve leti pozneje je za glavno vlogo v biografski kriminalni drami Košarkarjev dnevnik, v kateri je upodobil odvisnika od heroina, zaslužil svoj prvi milijon dolarjev. Ponudbe za filme so začele deževati, Leonardova priljubljenost pa je iz dneva v dan naraščala.

Leonardo DiCaprio z mamo leta 1994.

Ko je režiser James Cameron leta 1996 iskal igralca za vlogo Jacka Dawsona v spektaklu Titanik, je izbral prav Leonarda. S to vlogo v romantični drami je igralec končno prodrl do najširšega kinematografskega in televizijskega občinstva. Kljub velikemu uspehu filma, je Leonardo dobil le 2,5 milijona dolarjev honorarja, a že v naslednjem filmu, avanturistični romantični drami Obala, je bil njegov honorar 20 milijonov dolarjev!

Z vlogo v Titaniku ob Kate Winslet se je Leonardo prebil med zvezdnike A liste.

Slika, na kateri se objema s Kate Moss (45), prvo slavno lepotico, ki je podlegla njegovim čarom, je bila objavljena šele pred dvema letoma, čeprav je nastala že davnega leta 1994.

In vse od tedaj se ob svetlolasem igralcu kot po tekočem traku menjavajo izključno lepotice, zato ni čudno, da so nekoč na nekem portalu opravili celo anketo, v kateri so bralce spraševali, katero njegovo nekdanje dekle je najlepše. Zmago je takrat odnesla Blake Lively, sledile so ji Bar Refaeli (34), Gisele Bündchen (39), Liv Tyler (42), Carmen Electra (47), Alicia Silverstone (43) in Claire Danes (40). Pravi seznam Leonardovih lepotic je seveda veliko daljši, čeprav za nekatere med njimi nikoli ni bilo mogoče z gotovostjo trditi, da so mu dejansko grele posteljo. Leonardo pravi, da mu je o ženskah najboljši nasvet dal njegov igralski kolega in vzornik Clint Eastwood (89): 'Lahko ljubiš mnogo žensk, a morajo ti biti tudi všeč'. Pravi, da mu je bil ta nasvet všeč. “Menim tudi, da moraš ostati zvest sebi in se nikoli ne smeš primerjati z drugimi. Verjamem, da se dva lahko najdeta in se rodi ljubezen, s čimer se ne da manipulirati.”

Leta 2012 je Leonardo blestel v priredbi filma Veliki Gatsby.

Obstaja neverjetna statistika, ki je potrdila, da Leonardo ni bil nikoli v zvezi z žensko, ki bi bila starejša od 25 let. Že desetletja polni stolpce svetovnih revij s svojimi ljubezenskimi trofejami z manekenkami, ki jih menja kot po tekočem traku. Nekateri se norčujejo, da ima vsako leto nov model. Danes 45-letni igralec že nekaj več kot dve leti ljubi 23 let mlajšo Camilo Morrone, s katero so ju prvič skupaj opazili leta 2016. Številni so se norčevali, da bi bila zanj bolj primerna njena mama, Lucile Sora (43), ki pa je bila štiri leta v zvezi z igralcem Al Pacinom (79).

Leonardo je nazadnje blestel v filmu Billo je nekoč v Hollywoodu.

Mnogokrat so mu že zastavili vprašanje, po čem si želi, da ga ljudje pomnijo. “Rad bi nekoč umrl kot dobra oseba. Moj oče mi je vedno govoril, naj ne glede na to, kaj počnem, živim zanimivo in naj bom vsako jutro srečen, ker si lahko še sam oblečem hlače. Mislim, da sem na dobri poti. Hvaležen pa sem tudi za to, da imam okoli sebe ljudi, ki mi veliko pomenijo,” pravi Leonardo.

Manekenka Gisele Bundchen je bila Leonardova velika ljubezen.

Kljub velikemu uspehu pa Leonardo dolgo ni prejel oskarja, petkrat je bil nominiran, no, v šesto pa ga je leta 1996 le prejel. Bilo je na 88. podelitvi oskarjev, ko so ga nagradili za glavno vlogo v Povratniku. Zelo redko imamo priložnost videti Leonarda v kakšni romantični komediji. Predvsem ženske si želijo, da bi večkrat zaigral v kateri od njih. “Tudi sam bi rad bolj pogosto igral v kakšni romantični komediji,” odkrito govori Leonardo. “A mi je zelo pomembno, kakšen film snemam, ne glede na zvrst. Moja vloga mora biti kompleksna, sam film pa mora predstavljati izziv. Moj cilj ni, da bi na leto posnel nekaj akcij, nekaj komedij in nekaj romantičnih melodram. Tu sem, da posnamem nekaj filmov, po katerih si me bodo gledalci zapomnili. Menim, da je lahko igralec le tako uspešen in spoštovan. Mora držati neki kriterij in ne sme sprejeti vsake vloge, ki mu jo ponudijo. V zadnjem času najprej preberem scenarij, in če je super, potem je to prava stvar. Ne zanima me žanr ali aktualnost. Pomembna so čustva. Tako izbiram filme, in nič drugače …"

Navihani Leonardo je že od malih nog vedel, da želi postati igralec.

Nova Story že v prodaji

Story