Lepa Brena: Od razkošne jahte do kenijskega safarija!

Lepa Brena: Od razkošne jahte do kenijskega safarija! (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
13. 7. 2016

Velika diva, množicam najbolj poznana pod imenom Lepa Brena, je ljubiteljica čevljev, za katere odkrito priznava, da jih ne šteje več, in potovanj, pred kratkim si je namreč privoščila romantičen in gastronomski oddih na Jadranu.

O bosanski pevki je bilo napisanega že veliko, le redki pa vedo, da je Lepa Brena, preden je zaplula v glasbene vode, študirala turizem na beograjski fakulteti za naravoslovje in matematiko.

"Takrat sem želela prepotovati svet, da vidim nekaj novega in drugačnega ter razširim svoja obzorja. Nikoli namreč nisem bila povsem zadovoljna s trenutnim položajem. Takrat sem se odločila za poklic turistične vodnice, saj sem želela okusiti nove kulture in okuse ter spoznati ljudi, ki so srečni, ker potujejo," nam je zaupala pevka, ki je srečo nato našla tudi v pevski karieri. Kljub glasbi pa njena želja po popotovanjih ni bila nič manjša, zato je v teh letih obiskala številne eksotične destinacije. V spominu ji bo tako ostalo potovanje v Nairobi, kjer je snemala tretji del filmske serije Hajde, da se volimo.

"Bila sem višja od vseh, ki sem jih srečala v plemenih, kjer smo snemali 'Tamba lamba' in vsi so se spraševali, kako sem lahko tako mlada, pa vendarle so moji lasje že beli," v smehu razloži glasbenica, rojena kot Fahreta Jahić. Afriška plemena so se ji vtisnila v spomin po svoji gostoljubnosti in družljivosti, pozabila pa ne bo niti prečudovite narave. Med snemanjem na safariju so preplašili slonico, ki je imela mladiče. Ta se je tako razjezila, da so izpustili vso opremo in se pognali v beg. V nasprotju s prečudovito afriško pokrajino pa jo navdušuje tudi utrip mestnih ulic Londona, pa tudi Singapur in Filipini. Svoj čas velikokrat preživi tudi v hribih, rada se odpravi na srbska bisera Zlatibor ali Kopaonik.

"Zlatoborska klima mi nadvse dobro dane, na Kopaoniku pa radi smučamo, saj smo vsi v družini veliki ljubitelji tega zimskega športa," nam je zaupala Lepa Brena.

Letošnji spomladanski oddih pa je diva preživela tudi v Sloveniji, medtem ko je za nekaj dni zapustila svojo jahto, zasidrano v Opatiji. Tako sta skupaj z dragim, Bobom Živojinovićem, obiskala prijatelja, vinarja Simčiča v Goriških brdih. Tam so preizkusili nekaj najnovejših in najboljših vin iz kleti ter uživali v prvovrstni kulinariki. Ob rujni kapljici so si privoščili odlične sire, pršut in školjke, s katerimi jih je razvajal Marjan Simčič. Priznani slovenski vinar pa je s svojo ljubeznijo do vinogradov navdušil tudi Lepo Breno.

"Ko se družite z ljudmi, ki imajo radi vino, se o tem v življenju mnogo naučite. Imeti svoj vinograd je nekaj čudovitega, saj si lahko v stiku z naravo, zemljo in vinom, vendar pa si ves čas odvisen od sončnih žarkov ter klime," se nad vinom navdušuje Lepa Brena, ki se bo morda v prihodnosti preizkusila tudi v vinogradništvu. Z Bobom sta pred tem že uživala tudi na romantičnem oddihu v Benetkah, sončila pa sta se tudi na jahti, ki je največkrat privezana v Opatiji. Tam počiva na ležalniku in bere ali pa se sprehaja po obalnih poteh. Sončnim žarkom se sicer izogiba, saj se zaveda, kako škodljivi so lahko za njeno kožo, vendar ji kljub temu uspe že pred poletjem pridobiti zagorelo polt. V zadnjem času z Bobom večino časa preživljata sama, saj so sinovi že dovolj odrasli, da se na dopust odpravijo kar sami. Prav zato so skupni trenutki zanjo še toliko bolj dragoceni.

"Največ mi pomenijo sladke male stvari v življenju, kakovostno preživet čas z družino in prijatelji," nam je zagotovila Lepa Brena in povedala, da drugih daril ne potrebuje.

  • Kmalu babica?
    Z Bobom imata zdaj končno čas, da se posvetita drug drugemu. Po Breninem mnenju je to povsem normalen proces, saj so otroci odrasli in dobili svojo družbo, onadva pa svojo. Morda bo priljubljena pevka kmalu postala tudi babica, saj balkanski mediji veliko pozornosti posvečajo njenemu sinu Filipu in njegovi izbranki Aleksandri. "Vnuki so vedno dobrodošli, ko bodo, pa bodo," z nasmehom pripomni pevka.

■ Nika Arsovski

Priporočamo