Lepotice, ki so krasile Playboy

10. 10. 2018 | Vir: Lady
Deli
Lepotice, ki so krasile Playboy (foto: profimedia)
profimedia

Danes zvezdnice, nekoč pa na začetku kariere. Vse po vrsti lepe in seksi so krasile naslovnico kultne revije Playboy.

Pamela Anderson (51 let) je ena največjih seks bomb 90. let prejšnjega stoletja in za tako slavo se pravzaprav lahko zahvali Playboyu. Le dva meseca po tem, ko se je leta 1989 pojavila na velikem zaslonu stadiona v Vancouvru med tekmo ameriškega nogometa, je bila že na naslovnici te revije. Vrata Hollywooda so se ji na široko odprla, svojo slavo pa je utrdila v seriji Obalna straža.

Ena najbolje prodajanih izdaj Playboya je tista iz leta 1980, naslovnico katere krasi fotografija Bo Derek (61 let). Igralka je pozirala v majhnem zlatem bikiniju in navdušila vse, da so številko tako rekoč razgrabili. V tem bikiniju se je pojavila tudi v filmu Desetka.

Čeprav ima danes 60 let, je Sharon Stone še vedno zapeljiva in seksi ženska. Leta 1990 je pozirala za Playboy. Takrat je promovirala film Popolni spomin in na fotografijah je videti njeno popolno telo, ki ga je izklesala za vlogo v filmu.

Pisalo se je leto 2007, ko se je pevka Mariah Carey (48 let) odločila, da se bo slikala za Playboy. Takrat je izšel tudi njen album z naslovom E=MC², prislužila pa si je še naziv pevke z največjim številom singlov, ki so prišli na prva mesta ameriški glasbenih lestvic.

Prvo naslovnico Playboya je decembra leta 1953 krasila nesmrtna diva Marilyn Monroe. Posamezen izvod so prodajali po 50 centov, na njem pa ni pisalo, da gre za prvo številko, ker Hugh Hefner sploh ni vedel, ali bodo tiskali še drugo številko. V tednu dni so prodali okoli 60 tisoč izvodov in tako začeli pisati zgodovino.

Preden je prejela oskarja za film Pošast, je med drugim igralka Charlize Theron (43 let) kot mlada tudi pozirala za naslovnico revije Playboy, in sicer za številko, ki je izšla maja leta 1999. To je bilo v času, ko se je pojavila v eni prvih glavnih vlog v filmu Hišni red. Charlize je revijo tožila, ker so slike nastale, še preden je bila slavna, ko se je ukvarjala samo z manekenstvom. Tožbe ni dobila, postala pa je ena najbolj slavnih in cenjenih igralk Hollywooda.

Malo po tem, ko je v javnost prišel domači pornoposnetek, je zvezdnica resničnostnih šovov Kim Kardashian (37 let) svoje čare pokazala še v Playboyu. Oblečena je bila v rdeč kombinezon, iz katerega so kipele njene bujne prsi. S tem je samo še utrdila svojo slavo ene najbolj slavnih starlet.

Ena od rekorderk poziranja za Playboy je zagotovo Carmen Electra (46 let), saj se je kar 44-krat pojavila v tej reviji. Prvič je zanjo pozirala leta 1995 takoj za tem, ko je zapustila serijo Obalna straža. Ena najbolj zapomnljivih naslovnic pa je tista iz leta 2003, na kateri pozira s kitaro v roki.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia