Lepotne skrivnosti Sophie Loren: Prisega na olivno olje

Lepotne skrivnosti Sophie Loren: Prisega na olivno olje (foto: Profimedia) Profimedia
20. 11. 2019

Italijanska igralka Sophia Loren je prava legenda tudi pri svojih 85. letih. Vedno je veljala za pravo lepotico, zdaj pa je dama, ki se je dostojanstveno postarala in je tudi pri tako visoki starosti videti res dobro.

Včasih je veljala za veliko zapeljivo in izjemno privlačno žensko, tako da so v enem obdobju celo veljali lepotni standardi, ki so temeljili na njenem videzu. Igralka nikoli ni posegala po lepotnih operacijah, držala se je le svojih pravil življenja, prehrane in nege. In kakšno je njeno sporočilo ženskam? V nadaljevanju preberite nekaj njenih nastvetov.

Vir mladosti vsekakor obstaja: "tvorijo ga vaš um, vaši talenti in ustvarjalnost, ki jo vnašate v svoje življenje in v življenje ljudi, ki so vam pri srcu. Ko se boste naučili piti vodo iz tega izvira, ste lahko prepričani, da boste premagali proces staranja."

Lepota izhaja iz tega, kako se počutite in ni fizična kategorija: "Menim, da se bo v življenju zgodilo tisto, kar se mora zgoditi. To, ali ste srečni ali ne ni odvisno samo od vas in vpliva na vse ostalo, tudi na lepoto. Življenje je samo eno, morali bi uživati v času, ki ga preživite med živimi. Proces staranja je del tega časa. Vedite da - ne glede na to, koliko ste stari - vedno lahko najdete nekaj, ob čemer se boste v življenju veselili, zato uživajte in pazite nase."

Sem velika oboževalka organskega, deviškega olivnega olja: "Vsak dan ga uporabljam v prehrani, pa tudi za nego kože - kot hidratantno dnevno kremo, pa tudi namesto nočne kreme in mleka za telo. Bogato je z antioksidanti, še posebej z vitaminom E, ki upočasnjuje proces nastanka gub. Olivno olje je skrivnost moje lepote."

To, kako boste izgledali, je stvar vaše izbire: "Ženske, ki se odločijo za plastične operacije, so morda nezadovoljne s svojim telesom in bi rade zgledale drugače. Ne vem, kaj je razlog za to; jaz sem sebi všeč taka, kot sem. Nikoli nisem bila pripravljena na to, da dovolim nekomu (ne glede na njegovo strokovnost), da spreminja moj videz. Razumem pa tudi to, da so lahko plastične operacije posledice zdravstvenih težav. Vse to je stvar izbire."

Po vseh teh letih še naprej spoznavam in odkrivam samo sebe: "Mislim, da je boljše, da raziskujete in preizkusite vse, kar vam življenje ponuja, in naredite napake, kot da igrate na karto varnosti. Napake so sestavni del davka, ki ga plačujete za življenje. Oči, ki niso nikoli jokale, ne morejo biti lepe."