Leslie Jones (Izganjalci duhov): Preživlja 'osebni pekel'

Leslie Jones (Izganjalci duhov): Preživlja 'osebni pekel' (foto: Profimedia) Profimedia
2. 8. 2016

V ameriških kinih so pred kratkim začeli predvajati novo verzijo kultnega filma Izganjalci duhov, v katerem v glavnih vlogah nastopajo samo ženske.

To, da se v lov na duhove tokrat podajajo štiri ženske, je razbesnelo najbolj zaprisežene oboževalce originalnega filma iz leta 1984, še posebno pa se je na udaru znašla Leslie Jones.

Kljub vsem kritikam, ki so se pojavljale že pred premiero akcijske znanstvenofantastične komedije Izganjalci duhov, je film že prvi konec tedna samo v ZDA priigral kar 46 milijonov dolarjev. Štiri glavne igralke, Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Kate McKinnon in Leslie Jones, bi morale imeti torej razlog za veselje, a situacija je žal ravno nasprotna. Sovraštvo, s katerim se igralke srečujejo na svetovnem spletu, je namreč res veliko. Da bi bilo vse skupaj še huje, pa to sovraštvo kar noče popustiti. Nasprotno, tisti, ki si jemljejo pravico, da na spletu žalijo ljudi, ki jih sploh ne poznajo, si čedalje bolj dajejo duška, na muho pa so še posebno vzeli 48-letno temnopolto komedijantko Leslie Jones. Stvari, ki jih mora v tem času prenašati igralka, so jo pripeljale do tega, da svoje trenutno življenje opisuje kot 'osebni pekel'. Situacija je tako resna, da se je celo poslovila od Twitterja, saj ni videla nobene druge rešitve. Pred tem pa je objavila nekaj sovražnih tvitov, ki jih je prejela v zadnjih dneh. Med njimi so fotografije, na katerih jo primerjajo z orangutanom, videoposnetki, na katerih zamaskiranci kričijo 'I hate Niggas' (sovražim črnuhe), primerjave s King Kongom in celo fotografije, na katerih so igralki s pomočjo Photoshopa obraz zamazali s spermo.

Na grozljive napade na junakinjo filma Izganjalci duhov so se že odzvali številni zvezdniki, ki se na ves glas pritožujejo in Leslie izražajo podporo. Med njimi najbolj izstopajo igralke Anna Kendrick, Olivia Munn, Sophia Bush, Brie Larson in Kristin Davis. Toda pritisk rasistov je kljub temu tako močan, da je Leslie potegnila zasilno zavoro in se, kot že omenjeno, poslovila od Twitterja. Pred tem pa je svojim sledilcem med drugim sporočila: "Prav nič drugačna nisem kot vsak izmed vas, ki sanjari o tem, da bi počel nekaj, kar ima rad. Nocoj s solzami in zelo žalostnim srcem zapuščam Twitter. In vse to samo zaradi tega, ker sem posnela neki film. Lahko sovražite film, a sra...e, ki sem ga doživela danes ... To pa res ne gre."

Tekst: Tim Jeras
Foto: Profimedia

Priporočamo