Leto kraljevih porok

Leto kraljevih porok (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
30. 3. 2018

Usodni da je dahnil še en princ, in sicer Christian Hannovrski, sin razvpitega Ernsta Augusta Hannovrskega, ki je bil nekoč poročen z monaško princeso Caroline.

Čeprav sta se princ Christian Hannovrski in Alessandra de Osma civilno poročila že pred petimi meseci v Londonu, sta imela pred dnevi še en obred. Tokrat je bila poroka večja in bolj razkošna od tiste bolj intimne v Angliji. Čedni 32-letni princ in 25-letna lepotica sta se poročila še v njeni rodni deželi Peruju, v mestu Lima. Prav v Peruju se je par leta 2005 tudi spoznal.

Za cerkveni obred sta izbrala stoletja staro baziliko San Pedro v Limi. Zelo pisana druščina gostov se je zbrala ob tej priložnosti, številni so bili začudeni, da se je na poroki pojavil tudi ženinov oče in glava plemiške družine Hannover, princ Ernst August, ki je prišel skupaj z nekdanjo soprogo in Christianovo mamo, Chantal Hochuli. Ena od družic je bila tudi princesa Aleksandra, ženinova polsestra. Rodila se je v zakonu, ko je bila monaška princesa Caroline poročena s princem Ernstom Augustom Hannovrskim.

Leto kraljevih porok

Nosila tiaro monaške princese

Nevesta, ki je po poklicu modna kreatorka, Alessandra de Osama, je bila prelepa, ko jo je do oltarja pospremil njen oče Felipe. Blestela je v poročni obleki, ki jo je zanjo oblikoval španski modni kreator Jorge Vázquez. Na glavi je imela prekrasno tiaro, ki jo je nekoč na svoji poroki nosila monaška princesa, ko se je poročila z Ernstom Hannovrskim. Nosila jo je tudi njena svakinja Ekaterina Mališeva.

Leto kraljevih porok

Princa Christiana je v cerkev pospremila mama Chantal Hochuli. Med gosti sta bili tudi britanski princesi Beatrice in Eugenie, ki sta si omislili dolgi temno modri obleki. Na poroko pa je bila povabljena še manekenka Kate Moss, ki je prišla s svojim fantom, grofom Nikolaiem von Bismarckom.

Foto: Profimedia