Lidija Bačić: Najlepša zadnjica Hrvaške

Lidija Bačić: Najlepša zadnjica Hrvaške (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lea
9. 8. 2015

Splitčanka Lidija Bačić je del hrvaške glasbene scene že 20 let. Kot deklica je prvič nastopila na otroškem Splitskem festivalu in pozneje s 15 leti dobila že prve nagrade.

Od takrat se je udeleževala številnih festivalov, ki so jo zaznamovali z izjemnimi dosežki. "Moji začetki so bili težki – tako kot pri vseh mladih pevcih, ki se želijo uvel­javiti v morju odličnih glasbenikov. V vsem tem času se nisem spremenila. Obožujem glasbo in pojem od otroštva. Vsaka nova pesem, ki jo izdam, mi je v posebno veselje in vesela sem, da me občinstvo spremlja v vseh teh letih. Ne glede na to, kar se okoli mene dogaja. Tudi mene spremljajo vzponi in padci – kot pravijo, da je vsaka pot od trna do zvezd. Bolj si uspešen, več je tega trnja. Tako je tudi z ljudmi, ki te spremljajo. Z nekaterimi se dobro razumem, nekateri pa me namerno želijo zrušiti in očrniti. Ampak se ne dam. Bolj mi mečejo polena pod noge, več je občinstva, ki me spremlja in posluša. Ljudje so na strani pravice in čutijo, ko se nekomu dogaja krivica. Zato na tem mestu hvala vsem, ki me podpirajo!"

S 13 leti se je Lidija prvič predstavila na otroškem festivalu.

"To je bilo leta 1997. Dve leti pozneje sem pela že na velikem Splitskem festivalu in takoj osvojila prve nagrade. Zato se me je prijel tudi ta naziv. Med pevsko kariero sem dobila številne nagrade. Vsaka posebej je zame pomembna in vsaka označuje določeno obdobje v mojem življenju. Če jih ne bi bilo, tudi jaz ne bi bila tukaj, kjer sem zdaj."

Lidija velja za eno od najlepših Hrvatic.

Postala zrela

Lidija je pred nekaj leti odločno zakorakala na glasbeno sceno. "Od leta 2009 sem del estradne scene, in če sem iskrena, mi je zdaj veliko lažje kot na začetku. Razlog je bil predvsem v tem, da niti sama nisem točno vedela, kaj si želim. Ampak zdaj sem začutila, da sem zrela za nove izzive in da me žene ljubezen, ki se je ne da opisati."

V vsem tem času so nastali trije studijski albumi, na katere je Lidija še posebej ponosna. "Zadnji, tretji album, nosi naslov po mojem največjem hitu Viski. In lahko se pohvalim tudi s tem, da je bil ta album najbolje prodajan na Hrvaškem. Vsekakor je to največje priznanje glasbeniku, zato se še posebej zahvaljujem svojemu zvestemu občinstvu. Na albumu so tudi drugi moji hiti, kot so Vozačka dozvola, Nasmij se setsro, Adio in druge. Moja zadnja pesem pa nosi naslov 100 % možda." Ta pesem je nekoliko drugačna od preostalih, saj Lidija uživa v tem, da svoje oboževalce preseneča z novimi stili.

"Nerada se ponavljam, zato mi je bila ta pesem takoj, ko sem jo zavohala, prava," še doda Lidija.

Značke: Bačić Lidija

Priporočamo