Na pisti ni bilo močnejše ženske od nje, iz postelje pa ni vstala za manj kot 10.000 dolarjev: Danes je iznakažena

23. 5. 2024
Deli
Na pisti ni bilo močnejše ženske od nje, iz postelje pa ni vstala za manj kot 10.000 dolarjev: Danes je iznakažena (foto: Profimedia)
Profimedia

Ta slavna manekenka je danes videti povsem drugače.

Linda Evangelista se je rodila 10. maja 1965 v veliki italijansko-kanadski družini v St. Catherinesu, majhnem mestu blizu Niagarskih slapov v Kanadi. Linda je že v mladosti pokazala svoj osupljivo lep videz in je bila, kot mnogi bodoči supermodeli, opažena kot najstnica na lokalnem lepotnem tekmovanju.

Po uspešnem začetku v poslu je Linda po slabi izkušnji na Japonskem skoraj obrnila hrbet manekenstvu. Zaradi neprimerne zahteve je stopila v stik s kanadskim veleposlaništvom in odletela domov, potem ko so jo prosili, naj pozira gola, kar je bila izkušnja, ki jo je prisilila, da je popolnoma prenehala z manekenstvom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LINDA EVANGELISTA (@lindaevangelinafans)

Toda po končani srednji šoli je Lindo mama prepričala, naj da manekenstvu še eno priložnost, zato je mlada Kanadčanka podpisala pogodbo z newyorško agencijo Elite. Leta 1984 se je preselila v Pariz, a dobre službe so prihajale počasi in minila so tri leta, preden je dobila svojo prvo nalogo za Vogue. Sledilo je delo s številnimi mednarodnimi publikacijami, vključno z Harper's Bazaar, Glamour, Elle in Rolling Stone.

Dramatična sprememba videza leta 1988 je pripeljala do še večjega uspeha in Linda je v 90. letih postala ena najboljših manekenk na svetu. Pojavila se je na naslovnici 100. številke Voguea leta 1992, najbolj prodajane številke revije do danes. Leta 1998 se je poslovila od manekenstva, čeprav se je pozneje vrnila k manekenstvu na naslovnici Voguea leta 2001. Znan je njen slavni stavek: "Za manj kot 10.000 dolarjev ne vstanem iz postelje".

Leta 1987, pri 22 letih, se je Linda poročila s svojim prvim možem, vodjo agencije Elite Model, Jeraldom Marijem. Po njuni ločitvi leta 1993 se je Linda vrnila v ZDA, kjer je na fotografiranju spoznala zvezdo iz serije Seks v mestu Kyla McLachlana. Par je hodil šest let in se na koncu zaročil, čeprav sta se pozneje razšla.

Profimedia

Leta 1998, potem ko je naznanila svojo upokojitev, je Linda začela hoditi s francoskim nogometašem Fabienom Bartezom. Par je naznanil, da pričakuje otroka, žal pa je Linda v šestem mesecu splavila. Leta 2006 je takrat 41-letna modna zvezdnica oznanila, da je ponovno v pričakovanju, vendar je zamolčala identiteto otrokovega očeta. Ko je 11. oktobra rodila, se je izpolnila Lindina najdražja želja. Leta 2011 je bilo razkrito, da je Francois-Henri Pinault oče njenega otroka.

Sredi leta 2010 se je Linda umaknila z vseh dogodkov in nastopov v družabnih medijih. Nato je leta 2021 razkrila, da je bil vzrok, kot je opisala, "brutalno iznakažen" neuspešen kozmetični poseg. Ni skrivala, da je njen obraz povsem spremenjen in da ji je žal, da se je podvrgla takšnemu posegu.

Preberite še:

Miha Hercog po ločitvi o Saši Lendero govori tisto, kar so mnogi že dolgo vedeli ...

Neee, takole razkošen avto zdaj vozi Nastja Gabor in tukaj so prve fotografije

Neee, je mogoče, da Saša Lendero takole skriva novega srčnega izbranca

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan