Linda Evans: Želela si je umreti

Linda Evans: Želela si je umreti (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
15. 10. 2016

Linda Evans, še vedno najbolj znana po vlogi Krystle Carrington v seriji Dinastija, je povsem odkrito spregovorila o svojem zasebnem življenju in med drugim razkrila tudi ljubezenske muke, ki jih je preživljala.

Čeprav bi – predvsem glede na svetovno slavo zaradi vloge Krystle Carrington v izredno priljubljeni seriji Dinastija, ki so jo predvajali med letoma 1981 in 1989 – številni povsem upravičeno pomislili, da ji v življenju nikoli ni prav nič manjkalo, ameriška igralka Linda Evans trdi, da je to daleč od resnice. Triinsedemdesetletna zvezdnica se je leta 1968 do oltarja sprehodila z ameriškim igralcem, režiserjem in fotografom Johnom Derekom, ki jo je po šestih letih zakona zapustil zaradi druge ženske. Ta ženska pa ni bila navadna smrtnica, ampak slovita ameriška igralka, filmska producentka in manekenka Bo Derek, ki je od Linde mlajša 14 let, od Johna, ki je leta 1998 umrl, pa kar 30 let! Zaradi razpada zakona z ljubljenim prvim možem je Linda zapadla v depresijo, s katero se je bojevala dolga leta.

"Ko me je zapustil zaradi Bo, ki je bila takrat stara 15 let, sem si želela umreti. Življenje brez Johna je bila zame takrat najhujša stvar na svetu, ki se mi je lahko zgodila. Bil mi je vse. Bila sem jezna, bila sem žalostna. To je bila najhujša mešanica. Prestala sem vse faze, a čudovit je tisti trenutek, ko povsem izključiš možgane, vso energijo usmeriš samo nase in nehaš razmišljati o preteklosti. Ko začneš razmišljati o prihodnosti, imaš lahko čudovito življenje. Vsak dan se učim o takšnih stvareh," pravi Linda, ki pa dodaja, da je danes vesela, da jo je John zapustil, saj jo je v razmerju nagovarjal, naj neha delati.

"Če bi ostala z njim, ne bi sprejela vloge v Dinastiji in ne bi spoznala moških, ki sem jih ljubila po njem," pojasni zvezdnica, ki se je kljub slabi izkušnji leta 1975 poročila še enkrat, in sicer z nepremičninskim posrednikom Stanom Hermanom, s katerim je po zakonskih vodah plula štiri leta. V zgodnjih osemdesetih je nekaj let ljubila Georgea Santa Pietra, lastnika restavracije, leta 1989 pa se je zapletla v razmerje z glasbenikom Yannijem, ki je trajalo do leta 1998.

Razmišljala je o samomoru

Zanimivo je, da Linda danes prijateljuje z bivšima ženama svojega bivšega moža, ki je bil poročen kar štirikrat, leta 1948 je večno zvestobo obljubil žal že pokojni balerini in igralki Pati Behrs, leta 1957 'Bondovemu dekletu' Ursuli Andress, leta 1976 pa Bo Derek. "Če bi John izbral slabe ženske, ne bi prijateljevale. Z lahkoto se družim z njima, ker sta mi res všeč. To, da nisi več z nekom, še ne pomeni, da ga nimaš več rad zaradi tistega, zaradi česar si se zaljubil vanj. To samo pomeni, da ni funkcioniralo, in če ne funkcionira, pač ne ostaneš v zakonu. To pa spet ne pomeni, da moraš to osebo povsem izvreči iz svojega življenja," razloži, kaj se je naučila iz dogodkov, s katerimi je imela opravka.

V obdobju, v katerem so trije ljudje, ki so ji bili blizu, hudo zboleli, je zapadla v depresijo, s katero se je bojevala več let in o kateri je prav tako že večkrat javno spregovorila.

"Depresija je v meni izzvala več sočustvovanja. Imela sem možnost gledati svoje življenje iz neke druge perspektive, zato sem dojela, da moje trpljenje ni spremenilo trpljenja ljudi, ki sem jih imela rada," se spominja svojega tedanjega stanja. Vse skupaj je bilo še huje zato, ker se je takrat spopadala s strašanskimi bolečinami v hrbtu, zaradi katerih je začela razmišljati celo o samomoru. Bolečin se je znebila z lasersko terapijo, zaradi tretmaja s kortizonom pa je izgubila lase in začela nositi lasuljo, saj so ji lasje zrasli šele čez nekaj let.

"Depresije nisem razumela, to je bila nočna mora. Enkrat sem pozabila vzeti zdravilo za visok krvni tlak in takoj omedlela. Takrat sem vedela, da moram nujno ukrepati," pravi Linda, ki so ji prijatelji takrat svetovali, naj se začne ukvarjati z nečim, kar jo osrečuje. Na srečo je upoštevala njihov nasvet. Med drugim se je začela posvečati kuhanju, leta 2011 pa je napisala avtobiografijo z naslovom Recipes for Life: My Memories, v kateri pa ni 'odprla' le svoje kuhinje, ampak tudi svoje srce in svojo preteklost.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri