Lionel Messi in Antonella Roccuzzo: Poroka v domačem Rosariu

15. 7. 2017 | Vir: Story
Deli

Argentinski dogodek leta, poroka nogometnega virtuoza Lionela Messija in njegove izbranke Antonelle Roccuzzo, je zagotovo eden večjih družabnih dogodkov letošnjega poletja, argentinski mediji pa so jo označili za poroko stoletja. Parček se je sicer spoznal že v otroštvu, pred dnevi pa sta svojo zvezo kronala še z usodnim da.

Že kot petletnik se je mladi Messi zaljubil v svojo prijateljico Antonello, ki je sicer sestrična njegovega najboljšega prijatelja, nanjo pa ni pozabil niti, ko se je pri 13 letih preselil v Barcelono. Kot je priznal, mu je bilo težko za seboj pustiti svoje ljubljene, vendar pa mu je prav prestop v katalonskega velikana prinesel prepoznavnost in slavo, s katero se lahko pohvalijo le redki. Pozneje je iberski polotok postal tudi Antonellin dom, parček pa se je po skupnem domovanju in rojstvu dveh sinov odločil svojo zvezo zapečatiti še s poroko.

Čudovitega slavja, ki je potekalo v hotelu in casinoju v Rosasiu, Messijevem rojstnem kraju, se je udeležilo 260 povabljencev, poleg sinov, dveletnega Matea in štiriletnega Thiaga, ter najožjih družinskih članov še velika imena nogometnega sveta. Temu veličastnemu dogodku so bili priča tudi številni nogometni zvezdniki, poleg Messijevih nogometnih kolegov Xavierja Hernandeza, Carlesa Puyola, Luisa Suareza, Sergia Agüera, Jordija Albe, Neymarja in Gerarda Piqueja so bile na poroki prisotne tudi njihove zvezdniške polovice. To pomeni, da ni manjkala niti svetlolasa pevka Shakira, kolumbijska glasbena ikona, ki je s svojim dragim pripotovala z zasebnim letalom.

Messijeva poroka

Poroka je potekala v krogu najbližjih, medtem ko so se mediji lahko zvrstili pred hotelom, po končani ceremoniji pa sta jih mladoporočenca prišla tudi pozdravit. Za varnost je namreč skrbela obsežna policijska enota, saj se je mesto slavja nahajalo blizu tamkajšnjega sluma, znanega po kriminalu. Okolica in vsi zbrani radovedneži pa so osupnili ob pogledu na nevesto. Rjavolasa 29-letna Antonella je blestela v oprijeti beli poročni obleki, v kateri je spominjala na morsko deklico s čudovitim motivom na hrbtu.

Kreacija je nastala izpod rok katalonske modne oblikovalke Rose Clare, ki je ob poročnem dnevu oblekla tudi številne hollywoodske zvezdnice, pa tudi špansko kraljico Letitio. Na roki se je prelepi nevesti svetlikal poročni prstan, poleg tega pa sta si mladoporočenca na prste tetovirala tudi poročni datum. Ta jima bo za vedno ostal v spominu tudi po nepozabni zabavi z odlično hrano in dobro glasbo.

Gostje so lahko uživali v izjemnih kulinaričnih dobrotah, nogometaš je namreč ekipi kuharjev naročil klasične argentinske jedi, lačni pa niso ostali niti ljubitelji sušija. Na jedilniku so se tako znašle enolončnice, polnjeni žepki iz krhkega testa z značilnimi nadevi pa tudi krvavice. Dolgo v noč so se zabavali v ritmih glasbe urugvajske skupine Rombai in Marama, katere pevka Karina Tejeda je dekle argentinskega nogometaša Sergia Aguera. Po poročnem slavju, ki sta ga veselo preplesala tudi v ritmih elektronske glasbe, sta se golobčka podala v Barcelono, kjer je Messija čakala vrsta pogajanj v povezavi z novo pogodbo. Pred poroko sta si privoščila oddih na jahti s preostalimi nogometnimi kolegi, medtem ko ju medeni tedni zagotovo še čakajo.

Brez poročnih daril

In kaj podariti nekomu, ki letno zasluži milijone? Zakonca sta se odločila, da bosta denar namenila v dobrodelne namene. Tako sta se odpovedala poročnim darilom in povabljence pozvala, naj darujejo humanitarni organizaciji Techo, ki skrbi za brezdomce v Rosariu.

Nika Arsovski

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave

Nova Story že v prodaji

Story 28/2017

Story 28/2017, od 06. 07. 2017