Lisa Marie Presley je zapravila očetovo premoženje

Lisa Marie Presley je zapravila očetovo premoženje (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
9. 7. 2018

Če je verjeti ameriškim medijem, naj bi Liza Marie, hčerka pokojnega kralja rocka Elvisa Presleyja, zapravila vse očetovo bogastvo, ki ga je podedovala.

Skupaj naj bi šlo za več kot 100 milijonov dolarjev, ki jih ji je zapustil oče. Lisa Marie za vse krivi svojega finančnega svetovalca oziroma menedžerja Barryja Siegla (68). Dolga leta ji je namreč govoril, da je denar na varnem, v resnici pa naj bi od vsega skupaj ostalo le 14 tisoč dolarjev. Kriv naj bi bil prav Barry s svojimi slabimi poslovnimi odločitvami in investicijami. Vlagal je namreč v podjetje, ki je imelo licenco za oddajo Ameriški Idol in je leta 2016 bankrotiralo.

V dokumentih piše, da naj bi podjetje v lasti Siegla Provident Financial Management dobilo od Lise Marie 4,9 milijona dolarjev, da naj bi upravljali njeno imetje. Če bi on prikazoval realno stanje, kakršno je bilo in bi pač omejil porabo, bi Lisa danes lahko živela z lepimi denarci in letnim budžetom okoli 2 milijona dolarjev od prilivov. Ker pa se ji niti sanjalo ni, kakšno je stanje na njenih računih, je živela razkošno še naprej. No, Siegel po drugi strani zatrjuje, da je za nastalo situacijo kriva kar Lisa Marie sama, saj je živela prek svojih zmožnosti. Od nje zahteva 800 tisoč dolarjev odškodnine, ker so njene obtožbe zamajale njegov ugled. Poleg tega dodaja, da je Lisa v težkem obdobju, saj se ločuje od četrtega soproga, 57-letnega Michaela Lockwooda, ki od nekdanje soproge zahteva 40.000 dolarjev preživnine mesečno.

Lisa Marie Presley: Zapravila očetovo bogastvo

Zdi se, kot bi nad Liso Marie visel oblak nesrečne ljubezenske zgodbe njenih staršev. Elvis in Priscilla Presley sta se namreč ločila, ko je imela samo štiri leta. In ko je imela komaj devet let, je Elvis umrl zaradi zastoja srca, ki je bila posledica uživanja drog. Tisto noč, ko je preminil, je bila z njim na posesti Graceland. "Tisto noč je prišel v mojo sobo, da bi preveril, ali sem res v postelji, in me poljubil za lahko noč. Takrat sem ga zadnjikrat videla živega," je vse, kar je Lisa povedala o tisti usodni noči. Nekateri pa so prepričani, da je prav ona tista, ki je očeta našla mrtvega v kopalnici.

Lisa Marie ima štiri otroke in je bila štirikrat poročena, med drugimi tudi z Michaelom Jacksonom in Nicolasom Cageem. 

Besedilo: SANDRA BRATUŠA // Foto: Profimedia