Lisa Marie Presley: Zaradi bankrota naj bi živela pri hčerki

Lisa Marie Presley: Zaradi bankrota naj bi živela pri hčerki (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
15. 3. 2017

Lisa Marie Presley, ki trenutno bije umazano ločitveno bitko s svojim četrtim soprogom Michaelom Lockwoodom, je menda bankrotirala. Za finančni zlom naj bi bili krivi prav Michael in njeni nekdanji menedžerji.

S trokovnjaki ocenjujejo, da je 49-letna glasbenica in igralka Lisa Marie Presley po svojem pokojnem očetu Elvisu Presleyju podedovala kar 300 milijonov ameriških dolarjev.

Od nekdanjega premoženja kralja rokenrola pa menda ni ostalo prav nič! V dokumentih, ki so del postopka ločitve od 55-letnega kitarista in glasbenega producenta Michaela Lockwooda, je Lisa Marie razkrila svoje prihodke.

Mamica štirih otrok, ki je v zakonske vode doslej zaplavala s štirimi različnimi moškimi, iz zapuščine svojega slavnega očeta vsak mesec dobi 100 tisoč dolarjev, za službo, ki jo opravlja v slovitem Gracelandu, nekdanjem domu svojega očeta in sedanji turistični znamenitosti, pa prejema 4.300 ameriških zelencev na mesec.

Poleg tega ji pripada 15 odstotkov prihodkov podjetja Elvis Presley Enterprises, ki skrbi za trženje znamke Elvis Presley po vsem svetu in kuje milijonske dobičke. Kljub vsem tem virom dohodkov pa Lisa Marie trdi, da je bankrotirala in da živi v hiši svoje 27-letne hčerke, igralke Riley Keough, ki jo je povila v zakonu s prvim možem Kennyjem Keoughom.

Gre v resnici le za taktiko?

V sodnih dokumentih, do katerih so se dokopali ustvarjalci spletne strani Mail Online, Lisa Marie trdi, da so za njen finančni zlom krivi nekdanji poslovni partnerji in že omenjeni nekdanji mož Lockwood, ki jim očita slabo upravljanje in finančne prevare.

Lockwood, njen četrti in za zdaj zadnji bivši mož, naj bi brez njene vednosti zapravil kar milijon dolarjev z njeno kreditno kartico, in to čeprav mu je onemogočila dostop do nje. Njeni menedžerji pa so pozabili plačati zapadle davčne obveznosti, zaradi česar je nastal dolg v višini dobrih sedmih milijonov dolarjev!

Lockwood od svoje bivše žene na sodišču zahteva 40 tisoč dolarjev mesečne preživnine in dodatnih 100 tisoč dolarjev, s katerimi naj bi pokril nastale odvetniške stroške. Ker Lisa Marie zavrača vse njegove finančne zahteve, bi ji trditev, da je njen bančni račun povsem prazen, v taktičnem smislu seveda lahko še kako ustrezala.

Poleg tega trdi, da je na Lockwoodovem računalniku našla na stotine nespodobnih fotografij in videoposnetkov otrok, Lockwood pa se ji je za te trditve maščeval z razkritjem, da je imela v preteklosti težave z odvisnostjo od alkohola in mamil, zaradi katere naj bi se zdravila v neki prestižni in nesramno dragi kliniki.

Zaradi vseh teh obtožb sta njuni hčerkici, osemletni dvojčici Harper Vivienne Ann in Finley Aaron Love, trenutno v oskrbi svoje babice, 71-letne Priscille Presley. Sodni postopek se bo menda nadaljeval že ta mesec.