Ljubezen med Tomom Hanksom in njegovo ženo Rito je brezčasna

Ljubezen med Tomom Hanksom in njegovo ženo Rito je brezčasna (foto: Profimedia) Profimedia
11. 1. 2020

Tom Hanks in Rita Wilson ostajata eden najbolj trdnih parov v Hollywoodu.

Poročila sta se leta 1988 in od takrat sta skupaj ustvarila družino in bila vedno v podporo drug drugemu. Preberite si vse, kar morate vedeti o njuni zavidljvi romantiki.

Tom Hanks prvič zagleda svojo bodočo ženo

Leta 1972 Rita zaigra v seriji The Brady Bunch. Njen lik je navijačica Pat Conway in po Tomovih besedah ga je lepotica takoj očarala.

Igralec je leta 2016 za revijo People razkril: "Ko se je serija začela predvajati sem bil pri prijatelju doma in spomnim se, da sem si mislil, da je to dekle zelo lušno."

Tom in Rita se prvič srečata

Tom je od leta 1980 do leta 1982 igral v seriji Bosom Buddies. Tom in Rita se prvič iz oči v oči srečata, ko se igralka pojavi v eni epizodi serije. Takrat je bil Tom še poročen s Samantho Lewes, s katero ima hčer Elizabeth Ann in sina Colina Hanksa.

Kmalu sledi njuno ponovno srečanje

Tom in Rita odigrata glavno vlogo v filmu Prostovoljca (Volunteers). Film so snemali leta 1984 in povezanost med njima je bila očitna.

Javno oznanita svojo ljubezen

Igralec je svojo romanco z Rito javno priznal julija 1986, na premieri filma Nič skupnega (Nothing in Common). Tom se je od svoje žene Samanthe dokončno ločil leta 1987.

Poročita se aprila leta 1988

Rita je v kratki poročni obleki izgledala ikonsko in prečudovito.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rita Wilson (@ritawilson) on

Tom in Rita dobita prvega otroka

Chester "Chet" Marlon Hanks se je rodil 4. avgusta 1990. Chester je enako kot starša postal igralec.

Tom Hanks dobi zvezdo

Njegova zvezda na Hollywoodski aleji slavnih je bila razkirta 30. junija 1992 in Rita je ponosno spremljala svojega moža, ko ga je doletela ta čast.

Ponovno se skupaj pojavita v filmu

Meg Ryan je lahko bila Tomova ljubezen v filmu Romanca v Seattlu (Sleepless in Seattle), toda tudi njegova žena se pojavi v filmu, ki so ga posneli leta 1992. Film je bil velik hit, ko so ga začeli predvajati leto kasneje.

Tom leta 1994 osvoji oskarja

Igralec odnese domov oskarja za najboljšega igralca v filmu Philadelphia. V svojem govoru se zahvali tudi svoji ženi za brezpogojno podporo.

Leta 1995 osvoji novega oskarja

Tokrat za vlogo v filmu Forrest Gump. "Tukaj stojim zato, ker me ženska, s katero si delim življenje, vsakodnevno uči in mi pokaže, kaj pomeni ljubezen."

Razveselita se drugega otroka

Še en sin, Truman Theodore Hanks se jima je rodil 26. decembra 1995. Le nekaj mescev prej pa sta v Londonu na premieri filma Apollo 13 spoznala princeso Diano.

Hanks je bil ovekovečen v cementu

Tom in Rita se 23. julija 1998 nista mogla nehala smejati od sreče, ko je igralec položil roke v cement. Tomove roke so "zacementirane" pred gledališčem TCL Chinese Theatre Imax (prej Mann's Chinese Theater).

Ustvarita prvi skupni projekt

Tom in Rita skupaj producirata film Moja obilna grška poroka (My Big Fat Greek Wedding), ki je izšel leta 2002. Kasneje skupaj ustvarita tudi film Mamma Mia in njegovo nadaljevanje.

Bolezen

Leta 2015 igralka pove, da so ji diagnosticirali raka na dojki. Na srečo je bil odkrit v zgodnji fazi. Igralka kasneje razkrije: "Nikoli ne veš kako bo tvoj partner reagiral v taki situaciji...bila sem začudena, presenečena nad skrbjo, ki mi jo je mož namenil...kdo bi rekel, da naju bo bolezen še bolj povezala?"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rita Wilson (@ritawilson) on

Skupaj se opravita na turnejo

Rita leta 2016 izda glasbeni album z naslovom Rita Wilson. Na njeno turnejo jo pospremi tudi njen mož. Rita pove za E!: "Kot družina smo skupaj potovali po vsem svetu. Živeli smo v mestih, v katerih običajno ne bi živeli in postali smo normalne osebe. Šli smo na trg in našli najljubšo kavarno. Pretvarjali smo se lahko, da smo lokalci in to je bilo res super. Ne počutiš se kot da si vedno v naglici."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rita Wilson (@ritawilson) on

Leta 2019 Rita dobi svojo zvezdo

S tem se pridruži svojemu možu na Hollywoodski aleji slavnih. Tom je bil ženinega dosežka zelo vesel.

Tom je bil nagrajen na zlatih globusih

Tom je bil izbran za nagrado Cecil B. DeMille za življenjsko delo, ki so mu jo izročili 5. januarja na 77. podelitvi podelitvi filmskih in televizijskih nagrad zlati globus, kipec pa mu je na odru izročila njegova nekdanja soigralka Charlize Theron. Tom Hanks je bil do sedaj v svoji karieri nagrajen s kar osmimi zlatimi globusi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rita Wilson (@ritawilson) on