Ljubezenska zgodba francoskega predsednika in njegove soproge: Starostna razlika jima ni mogla do živega

Ljubezenska zgodba francoskega predsednika in njegove soproge: Starostna razlika jima ni mogla do živega (foto: profimedia) profimedia
15. 8. 2021

Francoski predsednik Emmanuel Macron se je pri 15 letih zaljubil v svojo profesorico

Francoski predsednik Emmanuel Macron se je že kot dijak odločil, da se bo poročil s svojo profesorico francoščine Brigitte Trogneux. Kljub temu da sta njegova starša ostro nasprotovala njegovemu razmerju s 24 let starejšo žensko, je svoj načrt uresničil. 

Emmanuel Macron, je vztrajen in odločen možakar, vajen, da vedno kot prvi prečka ciljno črto. Da zelo dobro ve, kaj hoče, je dokazal tudi na ljubezenskem področju, na katerem je bil že kot zelo mlad fant kos izredni situaciji. Kot 15-letni dijak jezuitske gimnazije v svojem rojstnem kraju, mestu Amiens v severni Franciji, se je namreč zaljubil v svojo kar 24 let starejšo profesorico francoščine Brigitte Trogneux.

To sicer ni nič neobičajnega, saj se veliko dijakov pri teh letih navdušuje nad svojimi učiteljicami, a Emmanuel si je takoj vbil v glavo, da se bo s to žensko, mamo treh otrok, nekega lepega dne sprehodil do oltarja! In - kot skoraj vse v svojem življenju - je uresničil tudi ta načrt.

Njegovi nekdanji sošolci danes pripovedujejo o tem, da navdušenje ni bilo enostransko, saj tudi Brigitte, ki je vse tri otroke dobila v zakonu z bankirjem Andréjem-Louisom Auzièrejem, ni bila ravnodušna do talenta svojega dijaka, ki ga je preostalim v razredu vedno znova dajala za zgled. Med vajo za neko gledališko igro je med njima preskočila ljubezenska iskrica.

Mama prepovedala stike

Njegova starša, zdravnica Françoise in univerzitetni profesor nevrologije Jean-Michel Macron, sta nekaj časa mislila, da se Emmanuel dobiva z Brigittino hčerko Laurence Auzière. Ko je Françoise razkrinkala skrivnost svojega najstarejšega sina, pa je bila šokirana. "Prepovedujem vam, da se videvate z mojim sinom, dokler ne dopolni 18 let," je zabrusila Brigitte, ki ji je odvrnila: "Tega vam pa ne morem obljubiti."

Da bi se izognila škandalu, sta zaskrbljena starša svojega sina poslala na drugo šolo, elitno pariško srednjo šolo Henri-IV, kjer je tudi maturiral. Emannuel, ki je 'uradno' razmerje z Brigitte začel pri 17 letih, je svoji srčni izbranki ob slovesu obljubil, da se bo vrnil in se poročil z njo. In 13 let pozneje, leta 2007, je to obljubo tudi izpolnil, njegovima staršema pa ni preostala drugega, kot da sta se sprijaznila z njegovo izbiro.

Pravi družinski človek

"Francozi ljubijo ta par in njegovo zgodovino. Če bi bil Macron na primer v razmerju z 32-letno odvetnico Tiphaine Auzière, bi verjetno deloval kot mlad in pretirano častihlepen stremuh. Toda Tiphaine ni njegova žena, ampak njegova pastorka. Ona je otrok Brigitte Trogneux," so na primer zapisali v nemškem časniku Frankfurter Allgemeine Zeitung, v katerem niso pozabili omeniti, da sta preostala dva Brigittina otroka celo starejša od njega! Francoski predsednik in prva dama skupnih otrok nimata, Emmanuel pa se je odločil, da bo dober očim otrokom svoje žene in dober 'dedek' njihovim otrokom.

Da je pravi družinski človek, med drugim dokazuje tudi s tem, da konce tednov pogosto preživlja s svojo družino, in sicer v svoji vili v letoviškem kraju Le Touquet v regiji Hauts-de-France. Briljantni filozof in finančni strokovnjak, ki slovi kot odločen politik, obožuje tajski boks, zelo rad pa se podi tudi po teniškem igrišču. V prostem času veliko bere, poleg tega pa tako dobro igra klavir, da so mu v času, ko je sodeloval z nekdanjim francoskim predsednikom Françoisom Hollandom, pravili kar 'Mozart v Elizejski palači'.

Zaradi vsega tega zaseda visoko mesto na lestvici popularnosti, na kateri ima podoben status kot kakšen filmski zvezdnik ali junak romana. Zelo priljubljena med Francozi pa je tudi Brigitte, ki ostaja naravna in se sploh ne trudi, da bi 'skrila' svoje gubice, zato jo nekatere francoske modne revije že slavijo kot novo ikono stila. Številni so tudi prepričani, da mladostnemu Macronu daje neko določeno zrelost in karakter. Kakor koli že, Emmanuel in Brigitte, ki ima iz prvega zakona poleg omenjenih hčerk Laurence in Tiphaine še sina Sébastiena, sta nedvomno zelo simpatičen parček, ki dokazuje, da leta v ljubezni ne igrajo prav nobene vloge.