Opa, žgečkljivo! Ljubezenski trikotniki, ki so pretresli Hollywood (in tukaj so udeleženci)

12. 2. 2023 | Vir: Story
Deli

Idilična ljubezen med sijočimi zvezdniki se pogosto ne prevede tudi v zakulisje. In ko se toliko prekrasnih in slavnih smuka na eni mali lokaciji, so afere skorajda neizogibne.

Nancy Sinatra, Frank Sinatra in Ava Gardner

Bilo je očitno – Frank Sinatra se je v Avo Gardner zagledal v trenutku, ko jo je spoznal. Kmalu zatem sta začela strastno ljubezensko afero, ki je Franka dokončno odtujila od Nancy, žene in mame njegovih treh otrok, s katero sta že nekaj let prej imela precej krhek odnos. Leta 1950 sta se potem dokončno razšla, ločitev je bila uradno potrjena leto dni pozneje. Frank in Ava sta se takoj zatem poročila in skupaj ostala do leta 1957, ko je – v hollywoodskem slogu – sledila ločitev.

Meg Ryan, Dennis Quaid, Russell Crowe

Ko sta Meg Ryan in Russell Crowe leta 2000 v Ekvadorju snemala film Dokaz življenja (Proof of Life), so tabloidi odkrili, da se je kemija med igralcema pred kamero potem prenesla tudi v zakulisje. Meg je bila takrat že devet let poročena z Dennisom Quaidom, ločitev pa je sledila kmalu potem, ko so novice o aferi z Russllom zaokrožile po svetu. Meg se je na vse pretege otepala obtožb, da je ločitev izključno njena krivda, in v intervjuju za InStyle celo povedala, da tudi Dennis ni bil ravno simbol zvestobe. Meg in Russell sta se pozneje razšla, film Dokaz življenja pa je bil totalen flop. Včasih vsaka reklama vendarle ni dobra reklama.

Anjelica Huston, Jack Nicholson, Rebecca Broussard

Anjelica Huston in Jack Nicholson sta imela med letoma 1973 in 1990 zelo razburkano razmerje, ki se je potem dokončno končalo, ko je Nicholson razkril, da z manekenko Rebecco Broussard pričakujeta otroka. Ob tej novici se je Anjelica zapeljala do studiev Paramount Pictures, kjer je Nicholson snemal film, in ga ujela ravno, ko je stopal iz stranišča. Kot je Anjelica zapisala v biografiji Watch Me, ga je napadla z vso močjo. “Mislim, da ga sicer nisem brcala, sem pa divje udrihala po njegovi glavi in ramenih. On se je sklanjal in izmikal, jaz pa sem se ga lotila kot profesionalna boksarka, da so po njem kar deževali udarci,” je zapisala. Nicholson je z Rebecco Broussard ostal v razmerju do leta 1994, skupaj pa imata dva otroka – hčerko Lorraine in sina Raymonda.

Laura Dern, Billy Bob Thornton, Angelina Jolie

Laura Dern in Billy Bob Thornton sta se zapletla v romantično razmerje leta 1997, kmalu potem, ko sta se spoznala na snemanju šova Ellen. Zelo hitro sta se tudi preselila v skupni dom, potem pa je Thornton nenadoma prekinil odnos in se leta 2000 poročil z Angelino Jolie. Bilo je tako nenadno, da so tabloidi odnos označili za 'nenadno smrt'. Kot je leta 2000 za revijo Talk razložila Laura Dern: “Šla sem od doma na snemanje filma in med tem, ko sem bila odsotna, se je moj izbranec poročil in nikoli ga nisem več slišala.” Laura Dern se je pozneje poročila z Benom Harperjem, skupaj imata tudi dva otroka, Thornton in Jolie pa sta se ločila že leta 2003.

Brad Pitt, Jennifer Aniston in Angelina Jolie

Trikotnik, o katerem je govoril ves svet in še danes buri duhove. Brad Pitt in Jennifer Aniston sta začela svojo ljubezensko pot leta 1998. Dve leti pozneje sta se poročila, za velikansko poročno ceremonijo na Malibuju pa sta takrat odštela sočnih milijon dolarjev. Vrsto let sta veljala za enega najlepših, najmočnejših in najpopularnejših parov Hollywooda, potem je leta 2005 nenadoma udarila novica o ločitvi. Tisti čas je Pitt z Angelino Jolie snemal film Gospod in gospa Smith, kjer je očitno preskočila iskrica in kmalu po ločitvi z Jennifer je razmerje Pitt-Jolie postalo tudi javno. Poročila sta se leta 2014, dve leti pozneje pa je Angelina že zahtevala ločitev.

Mel Gibson, Robyn Moore in Oskana Grigorieva

Mel Gibson in Robyn Moore sta bila poročena kar 26 let, potem pa se je neko popolnoma nedolžno promocijsko fotografiranje spremenilo v divjo afero. Gibsona je namreč fotografirala prelepa Oksana Grigorieva, ki je tistega usodnega leta 2006 postala razlog za razdor enega najtrpežnejših zvezdniških zakonov. Ločitev je bila za Gibsona precej draga – avstralski igralec je moral bivši ženi odšteti 425 milijonov dolarjev. Gibson in Grigorieva sta bila skupaj do leta 2010. Tistega leta je potem lepotica tudi objavila sporne posnetke telefonske tajnice, na katerih je bilo slišati Gibsonovo verbalno nasilje.

Tony Parker, Eva Longoria in Erin Barry

Ko sta se košarkar NBA Tony Parker in zvezdnica serije Razočarane gospodinja (Desperate Houswives) leta 2007 poročila, se je zdelo, da smo priča najbolj pravljični romantiki zvezdniškega sveta. A že tri leta pozneje je Eva vložila zahtevo za ločitev. Sčasoma se je razkrilo, da rajsko razmerje le ni bilo tako rajsko – Tony Parker je imel afero z Erin Barry, ženo soigralca iz njegovega moštva San Antonio Spurs.

Arnold Schwarzenegger, Maria Shriver in Mildred Baena

Prvi biceps Hollywooda Arnold Schwarzenegger in Maria Shriver sta se poročila leta 1986 in naslednji dve desetletji in pol je bil njun odnos ves čas nekoliko majav. Vmes se je celo že govorilo o ločitvi, a je Maria potem na šovu Oprah Winfrey povedala, da ga je sprejela takšnega, kot je, z vsemi napakami. Potem pa sta leta 2011 eksplodirala na prvih straneh svetovnih tabloidov. Izkazalo se je, da je imel igralec in nekdanji guverner Kalifornije v času zakona zelo intenziven odnos z njuno gospodinjsko pomočnico Mildred Baeno – tako intenziven, da imata skupaj celo sina, ki se je rodil že leta 1997! Mildred ga je takrat na rojstnem listu zabeležila pod drugim priimkom (Pena), kot očeta pa je navedla takrat že bivšega moža Rogelia de Jesusa Baeno. Mimogrede – Mildred je Arnoldovega sina rodila le pet dni potem, ko je Maria Shriver rodila njunega sina Christopherja.

Jay-Z, Beyonce in Becky

Bilo je na prireditvi Met Gala leta 2014, ko je v medije pricurljal posnetek, v katerem je Solange Knowles, sestra dive Beyonce, v dvigalu napadla svojega svaka. Vsi so se spraševali, kaj je bil povod za to reakcijo, saj se je zdelo, da sta Beyonce in Jay-Z srečno zaljubljena. Dve leti pozneje je Beyonce izdala vrhunsko uspešnico Lemonade in besedilo prežela z namigi o aferi, kar je potrdilo sume, da jo je Jay-Z varal. V skladbi se omenja Becky z lepimi lasmi, a do zdaj še nihče ni ugotovil, kdo je v resnici ta 'Becky'. Par je težave rešil v strogi zasebnosti in misterij tako nikoli ni bil razrešen.

Napisal: Darjo Hrib // Fotografije: Profimedia

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave