Luis Fonsi - Despacito ga je izstrelil med zvezde!

Potolkel rekord:
Luis Fonsi ima s svojo pesmijo Despacito skoraj že 5 milijard ogledov na YouTubu. (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
29. 8. 2017

A veste tisto, ko odprete zjutraj pašteto in skoči ven pesem Despacito? No, prav to se dogaja letošnje poletje, ki je v znamenju Luisa Fonsija, Daddyja Yankeeja in njunega mega hita Despacito.

In kdo sploh je Luis Fonsi? Avtor hita Despacito, ki ima na YouTubu že skoraj 5 milijard ogledov, se pravi največ, odkar obstaja internet. Najprej je bila pesem na prvih mestih lestvic po Severni Ameriki in Veliki Britaniji, potem pa se je kot virus razširila po vsem svetu. Mogoče je ključ v tem, da pesem govori o počasnem seksu, saj beseda despacito pomeni počasi. Ko je Luis z Yankeejem ustvarjal pesem, se mu niti sanjalo ni, da bo pravzaprav pisal zgodovino in postal svetovna zvezda. Glasbenik je rojen v San Juanu, glavnem mestu Portorika, od koder prihaja tudi Ricky Martin. No, k uspehu pesmi pa je pripomogel tudi zvezdnik Justin Bieber, ki se pojavi v remiksu pesmi, ki se je pojavil nekaj mesecev po lansiranju hita.

Res je, da je bil Fonsi v Južni Ameriki zvezda že prej, a zdaj je postal globalni zvezdnik. Njegovo polno ime je Luis Alfonso Rodriguez Lopez-Cepero, odraščal pa je na Floridi, kamor se je starši preselil, ko je bil otrok. Že kmalu je začel kazati velik glasbeni talent in v srednji šoli se je priključil skupini Big Guys. Pozneje je na univerzi na Floridi končal študij petja, prvi album pa je lansiral leta 1998 ter takoj osvojil latino lestvice. Veliki met mu je uspel že čez dve leti, ko je s Christino Aguilero posnel duet Si no te hubiera conocido. Leta 2002 pa je kot predskupina nastopal pred koncerti pop dive Britney Spears. Vsi ti uspehi so pripeljali do tega, da so ga leta 2011 pri reviji Billboard proglasili za vodilnega latino glasbenika nove generacije.

Luis Fonsi je bil poročen z igralko iz Portorika Adamari Lopez, ki pa je objavila biografijo Viviendo. V njej je o Fonsiju napisala veliko grdih stvari, od tega, da jo je vsa leta zakona varal in potem pustil na zelo grd način. Malce nenavadno, glede na to, da je bil pevec ves čas njene bolezni, ko so ji odkrili raka na dojkah, ob njej in da je takrat celo za nekaj časa prekinil kariero. Danes Adamari trdi, da je kmalu po poroki 2006 Fonsi vedno pogosteje izostajal od doma in prihajal domov z vonjem po drugih ženskah, nato pa naj bi ji nekega dne enostavno dejal, da je ne želi več za ženo. Pevec se je oglasil z izjavo, da ni res, kar njegova nekdanja soproga govori okoli, in da se včasih pač zgodi, da se človek odljubi. Ločila sta se pred sedmimi leti. Adamari se je pozneje poročila s španskim plesalcem Tonyjem Costo, s katerim ima hčerko. Luis pa je leta 2014 dahnil usodni da španski manekenki Aguedi Lopez, s katero ima hčerkico Mikaelo.