Luka Basi obožuje vožnjo z motorjem

Luka Basi obožuje vožnjo z motorjem (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Lady
25. 5. 2017

Vroča dekleta in privlačni jekleni konjički so poleg živahne melodije prava paša za oči v novem spotu Kombinacija simpatičnega pevca Luke Basija. Ta je namreč po duši velik ljubitelj 'pleha', kot nam je zaupal, pa mu je legendarni ameriški mustang po žilah pognal celo več adrenalina kot mična dekleta.

Vsi moški se z velikim veseljem usedejo za volan jeklenih lepotcev in Luka ni nobena izjema. Njegova največja strast pa so prav mustangi, rdeči konjiček pa se mu je pridružil na snemanju zadnjega videospota.

"S tem so se mi uresničile otroške sanje, saj sem, medtem ko so moji sošolci sanjali o ferrarijih, jaz razmišljal o mustangu. Star sem bil 11 let, ko sem na televiziji prvič videl mustanga. Tega prej ni vedel niti Raay. Dva tedna pred snemanjem mi je poslal sliko z detajlom avtomobila, češ naj uganem, za katerega gre. Seveda se mi je zasvitalo in mislil sem, da se šali. Na voljo sva imela štiri dni in bilo je super. Stroški bencina so bili pokriti, kljub temu pa sem sam natočil bencin še dvakrat, da sem lahko izkoristil čas, ki sva ga imela na voljo," nam je iskreno priznal pevec, ki ga je ikona ameriške avtomobilske industrije popolnoma začarala.

Njegov vozni park sicer ni bleščeč, saj je sam nerad na račun prevoznega sredstva prikrajšan za druge radosti. Dolgo je tako vozil že precej star avto, ki ga je uredil povsem po svoje. Na avto ne gleda kot na kaj posebnega, zato mu ni pomembno, tudi če je nekoliko bolj star.

"Nisem pripravljen veliko odšteti za avto, če to pomeni, da bi moral varčevati drugje," pove Luka, ki sicer velja za varnega voznika, popolne svobode pa ne občuti za volanom avtomobila, temveč za krmilom svoje velike ljubezni, motorja.

Rad se zapelje v Avstrijo, kjer lahko uživa v vožnji, ko se zapelje čez mejo do bližnjih jezer. "Motor je moja velika strast, voziti sem se ga naučil z devetimi leti. Pri 14 letih sem naredil prvi izpit za motor, za to pa so me najverjetneje navdušili bratranci. Vsi imajo v svojih garažah cestne motorje, takšen pa je tudi moj. Je zelo živih barv, zato me je na cesti težko zgrešiti," pove in pokaže sliko vpadljivega motorja v zelenordeči kombinaciji, s katerim drvi skozi ovinke.

Njegova mama nad motoristično strastjo ni najbolj navdušena. "Ko sem kupil svoj zadnji motor, dolgo sploh ni vedela, da ga imam, čeprav tudi oče ni velik ljubitelj motorjev. Mame so mame, tako pač je," se je s tem že popolnoma sprijaznil glasbenik, ki je še posebno previden, če mu družbo dela sopotnik, čeprav nerad na motorju zapelje še koga, saj ob tem čuti preveliko odgovornost.

N. A.

Priporočamo