Luka Šulić (2Cellos): Na terapijo za lep nasmeh

Luka Šulić (2Cellos): Na terapijo za lep nasmeh (foto: STA) STA
Vir: Lea
4. 6. 2017

Glasbeni dvojec 2Cellos osvaja velike odre sveta. Čeprav pa sta Luka Šulić in Stjepan Hauser polno zaposlena, se je Luka vseeno odločil za terapijo, s katero si bo popravil že tako lep nasmeh.

Luka je razpet med številnimi popotovanji in že nekaj časa ga je motilo, da so se njegovi zobje premikali iz pravilnega položaja. "Modrostni zobje niso imeli prostora, da bi prišli na površje, zato so iskali prostor," nam je zaupala njegova zobozdravnica dr. Tatjana Knego, pri kateri se je Luka odločil za terapijo.

"Zaupal sem ekipi Dental Estetic Studia, ki je na Hrvaškem in tudi v Sloveniji prepoznavna po odličnih uspehih na področju ortodontije, implantologije in protetike," nam je povedal Luka. Dr. Knegova je s svojo ekipo polepšala nasmehe številnim znanim obrazom iz Hrvaške in Slovenije. "Trend nošnje zobnih aparatov znanih oseb narašča po vsem svetu in tudi javne osebe tega ne skrivajo," pove dr. Knegova, ki je uredila nasmehe že hrvaškima voditeljicama Vanji Halilović in Antoniji Stupar Jukić, pevki Maji Šuput in drugim. "Prav tako imamo številne paciente, ki prihajajo iz Slovenije in bi si lahko uredile zobe kjerkoli po svetu, a so izbrali naš Dental Estetic Studio in nam pošiljajo svoje prijatelje, tako da je naše sodelovanje s slovenskimi pacienti dobro. Ena od najprepoznavnejših slovenskih pevk si je pred desetimi leti uredila nasmeh s porcelanastimi luskami in tega do danes ni ugotovil nihče. Skrivnost ostaja naša. (smeh)"

Luka Šulić

Nazadnje je dr. Knegova v enem letu uredila zobe s fiksnim ortodontskim aparatom tudi nekdanji sanjski ženski Miši Margan Kocbek, ki je s tem tudi javno ozaveščala in izpostavljala skrb za zdrave zobe. "Javno izpostavljeni ljudje so nenehno 'na udaru', zato se zdi, da se veliko bolj posvečajo zunanjemu videzu. Ampak danes sta na splošno estetska medicina in estetska dentalna medicina (stomatologija) v velikem porastu.

Ostati svež in mlad je glavni cilj, po katerem stremi večina. Kar pa se tiče znanih obrazov, je kamera kazalnik vseh podrobnosti posameznika, lepi zobje pa pomenijo svežino. Poleg vsega obraz tudi pomladijo. V našem Dental Estetic Studiu imamo tudi specializirano doktorico anti-age medicine, in ko uredimo zobe, pogosto še pomladimo in uredimo ustnice ter obraz. Ampak vse to delamo z okusom. Tako da se ne opazi, da smo naredili še kakšen drug poseg, temveč je pacient videti sveže in bolje. Tako hrvaški kot slovenski pacienti posvečajo veliko pozornosti videzu, čeprav se pri tem zunaj naših meja kdaj pa kdaj pretirava in je kakšna stvar narejena mimo mej dobrega okusa," pove dr. Knego.

Prav tej ekipi strokovnjakov iz Zagreba je zaupal tudi Luka Šulić. "Luka je prišel k nam, saj so se mu zobje začeli premikati. Spremenili so estetiko zob in hkrati ugriz. Rešitev sta bila manjši operativni poseg, s katerim smo odstranili vse štiri modrostne zobe, ter terapija s fiksnim ortodontskim aparatom s prozornimi zvezdicami."

Mlada ekipa zobozdravnikov je tako poskrbela za Luka in navdušeni so bili, kako preprost prepoznavni glasbenik. "Luka ima aparat s prozornimi zvezdicami, s katerim je prepotoval že skoraj pol sveta. S tem nosi tudi pozitivno sporočilo mladim ljudem, da poskrbijo za svoje zdravje in zdravje svojih zob," še doda dr. Knegova. "Zgornja sprednja zoba sta mrtva zaradi udarca iz otroštva in za odtenek temnejša od ostalih, zato me je zanimalo beljenje teh. Ker pa je dr. Knego perfekcionistka, me je prepričala, da popolnoma in enkrat za vselej uredim zobe - z ortodontsko terapijo in pozneje beljenjem," nam je še zaupal Luka, ki se je že navadil na zobni aparat.

"Imeti dobrega zobozdravnika je nekaj najpomembnejšega. Ker sem o Dental Estetic Studiu slišal odlične stvari od našega režiserja, ki je tudi sam perfekcionist v svojem poslu, ni bilo dvoma o tem, da grem na pregled ravno k njim," je še dodal Luka.

MIMA

Priporočamo