Macaulay Culkin: Do konca življenja mu ni treba več delati

Macaulay Culkin: Do konca življenja mu ni treba več delati (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
14. 9. 2018

Igralec Macaulay Culkin, ki se ga najbolj spomnimo kot navihanega mulca iz filmov Sam doma, je star že 38 let. In že kar nekaj časa je v 'penziji'.

Slavni igralec ni imel lahkega življenja. Predvsem zaradi očeta Kita Culkina (73 let), ki je bil do njega izjemno neprijazen. "Fizično in psihično me je zlorabljal in ostalo mi je veliko brazgotin," razloži Macaulay in pravi, da je to eden glavnih razlogov, da se je umaknil iz Hollywooda. "Verjetno mu je šlo na živce, da sem do desetega leta naredil toliko, kolikor njemu ni uspelo vse življenje. Bil sem boljši plesalec in igralec. In zaradi tega je bil zelo ljubosumen name."

Mladi Macaulay je imel res smolo, da je bil njegov oče tak. "Sicer pa sem tako zelo bogat, da lahko samo sedim s prstom v riti in gledam televizijo. Še vedno bi imel dovolj denarja, da bi otroci lahko študirali in lepo živeli," je rad govoril igralec, ki je zaslovel leta 1990 s filmom Sam doma. Dve leti pozneje so posneli še nadaljevanje filma. "Meni še danes ni vse jasno v zvezi s filmom," se smeji Culkin, ki pa le ne sedi križemrok. Januarja je začel voditi spletno oddajo Zajčja ušesa. Z njim sodeluje tudi komik Matt Cohen (35 let). Doslej so posneli 35 epizod, v vsaki je govora o različnih temah, v njih pa nastopajo znani gostje. Danes Macaulay pravi, da je ločitev staršev, ki se je zgodila leta 1995, nekaj najboljšega za njegovo družino. Kit in Patricia (64 let) sta bila poročena 21 let in imata poleg Macaulayja še pet otrok. "Ko sem želel narediti križ čez Hollywood, sem svoji družini rekel, da upam, da so dovolj obogateli na moj račun, ker sam denarja ne bom več prinašal."

V primežu drog in alkohola

Že pri 15 letih je bilo njegovo bogastvo ocenjeno na 17 milijonov dolarjev. In takrat ga je blokiral pred lastnimi starši. Vse to, od slave v zgodnjem otroštvu do družinskih razmer, je Macaulayja pahnilo v droge in alkohol. "Na mesec sem zapravil po šest tisoč dolarjev za heroin," odkrito priznava. Kar zadeva ljubezen, je bil kar osem let v zvezi z Milo Kunis (35 let). Ta je danes poročena z Ashtonom Kutcherjem, s katerim ima dva otroka. Nekaj časa jo je Macaulay prosil, naj se vrne k njemu, a je dejala, da sta lahko samo še prijatelja. Za seboj pa ima tudi propadel zakon z igralko Rachel Miner (38 let), s katero se je poročil leta 1998, ločila pa sta se štiri leta pozneje. Rachel je hotela otroke, sam pa še ni bil pripravljen. Malo več kot leto dni pa je v zvezi z ameriško igralko Brendo Song (29 let), ki jo je spoznal na Tajskem, medtem ko so snemali debitantski film igralca Setha Greena (44 let) Changeland. Z njo si želi tudi imeti otroke. "Upam, da jih bova imela kmalu ... Zagotovo bodo zelo lepi otroci," se veseli igralec.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia

Priporočamo