Mačeha Oprah Winfrey razkrila drugi obraz slavne voditeljice

Vir: Lea
3. 5. 2014

Vernon Winfrey, oče slovite televizijske voditeljice Oprah Winfrey, je po 14 letih zakona zahteval ločitev od soproge Barbare Winfrey. Potem je sledil še en šok za Oprahino mačeho.

"Poklicala me je po telefonu, začela kričati name in mi rekla, naj se izselim iz njene hiše," je o Oprah Winfrey za dnevni tabloid Daily Mail povedala šokirana 66-letna Barbara Winfrey.

Kmalu po tistem je prejela tudi uradno obvestilo o izselitvi, zato je pristala na sodišču, kjer se bojuje za svojo pravico, da živi v 1,4 milijona dolarjev vredni hiši v bližini Nashvilla. V njej je živela v času zakona z Oprahinim 81-letnim očetom Vernonom Winfreyjem in meni, da ima pravico, da v njej živi še naprej.

Bogata zvezdnica se s tem ne strinja, zato jo Barbara označuje za hladno in preračunljivo žensko, poleg tega pa meni, da nosi največji del krivde za razpad njenega zakona. "Izgubila sem vse, ne samo hiše, ampak tudi svoj dom. V njem so vsi moji spomini. Hotela sem zdržati vse te njene napade, a so dnevi, ko ne razumem, zakaj je takšna in zakaj me hoče vreči na ulico," pravi Barbara, ki je Oprahinega očeta spoznala pred skoraj 30 leti, a sta šele po 15 letih prijateljstva ugotovila, da je med njima nekaj več, in se po hitrem postopku poročila.

Takrat je Vernon prodal staro hišo, v kateri je živel s svojo prvo soprogo, in kupil novo, pri čemer mu je finančno pomagala Oprah, ki pa se njune poroke ni udeležila. Po Barbarinem mnenju zato, ker jo je skrbelo, kaj si bodo ljudje mislili o njej: "Soprog mi je nekoč rekel, da to, da ti nekdo nekaj podari, še ne pomeni, da te ima rad. Takrat je imel v mislih Oprah. Želi namreč dajati vtis, da je prijazna in skrbna, v resnici pa sploh ni taka. Odvisna je od kontrole."

Gayle je več kot njena prijateljica

"Oprah in Stedman (Oprahin partner, op. a.) že več let nista čustveno povezana, a ju skupaj drži koktajl skupnih skrivnosti, udobnosti in denarja," meni Oprahina mačeha, ki trdi, da je 60-letna kraljica pogovornih šovov zlobna oseba, ki ljudi nadzoruje s svojim denarjem, in sploh ni ljubeča.

"Niti odnos z njeno najboljšo prijateljico Gayle ni ravno najbolj zdrav. Rahlo je bizaren in prav zaradi tega odnosa nobena od njiju ni poročena." Po Barbarinih besedah se Oprah na Gayle King zanaša celo bolj kot na lastnega očeta ali partnerja Stedmana Grahama. "V teh 14 letih, ki smo jih skupaj preživeli kot družina, niti enkrat nisem videla, da bi se Oprah in Stedman poljubljala ali držala za roke. Po drugi strani pa je z Gayle zelo pristna. Sta več kot prijateljici," je prepričana Barbara, ki pravi, da 63-letni Stedman in Oprah skoraj nikoli nista sama, saj je Gayle vedno z njima. Barbari nikakor ni jasno, kako lahko Stedman to sploh prenaša.

Oprah

O tem, kako zelo ima Oprah rada stvari pod nadzorom, po njenem priča tudi to, da se s Stedmanom pogosto prepira o tem, kako preživlja čas, kadar ni z njo. Nekoč je celo najela zasebnega detektiva, ki ga je zasledoval, da bi se prepričala, da ji ne laže.