Macklemore zaradi uspeha podlegel mamilom

Macklemore trdi, da 
je na dobri poti in da 
že sedem mesecev ni 
kupil mamil.  (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
10. 8. 2015

Priljubljeni ameriški raper Macklemore je priznal, da se je po uspehu, ki ga je požel z albumom The Heist, ponovno znašel v peklu mamil. Zaradi svojega dojenčka pa zvezdnik zdaj prisega, da se bo poboljšal.

Leto 2014 je bilo za 32-letnega Bena Haggertyja, bolj znanega pod umetniškim vzdevkom Macklemore, ne­dvomno zelo uspešno. S studijskim albumom The Heist, ki je nastal v sodelovanju z Ryanom Lewisom, je osvojil grammyja za najboljši raperski album, s pesmijo Thrift Shop pa je navdušil ves svet. Uspeh pa je imel tudi negativni vpliv nanj, kot je razkril v zanimivem intervjuju za najnovejšo številko ameriške revije Complex.

Album The Heist, ki je nastal v sodelovanju z  Ryanom Lewisom (na sliki), je lani osvojil grammyja za najboljši raperski album.Ko se je vrnil v svoje rodno mesto Seattle, da bi se tam posvetil ustvarjanju nove glasbe, je namreč po hitrem postopku podlegel starim vedenjskim vzorcem in se ponovno znašel v peklu mamil: "Nekaj časa mi je povsem dobro uspevalo, potem pa sem kar naenkrat nehal hoditi na sestanke programa zdravljenja v dvanajstih korakih. Bil sem povsem izčrpan in pod ekstremnim stresom. Skoraj nič nismo spali, vsak dan smo imeli koncerte, vozili smo se po vsej državi ..."

K pomanjkanju spanca in vsakodnevnim nastopom so svoje dodali še mediji: "Mediji so me vtaknili v predalček, v katerem se nikoli nisem videl. Pritisk, slava, vsi ti klišeji ... V javnosti se nisem mogel več mirno pojavljati, zasebnosti nisem imel, letal sem od enega televizijskega šova do drugega, deležen sem bil kritik, manjkalo mi je neke povezanosti ... Preprosto sem hotel le pobegniti pred vsem tem."

Rešitev za vse naštete težave je žal poskušal najti v jemanju uspavalnih tablet in kajenju marihuane. Dejstvo, da je ponovno podlegel opojnim substancam, je poskušal skriti, zato se je vse lansko poletje na vso moč trudil, da bi premagal odvisnost.

Priznal je, da je v odnosu do bližnjih, zaupanja vrednih ljudi postajal zahrbten in zvit. Situacija je postala še posebno težka, ko je nehal ustvarjati glasbo z Ryanom in ko se je začel sestankov udeleževati pod vplivom opojnih substanc.

Razveseljivo pa je, da že dobrih sedem mesecev ni kupil mamil in da se večino časa trudi, da bi se posvečal predvsem sebi in pazil nase. In tako zdaj med drugim meditira, prisega na jogo in se ponovno udeležuje programa zdravljenja v dvanajstih korakih. Vse to že od lanskega septembra počne prav vsak dan!

K njegovi odločitvi, da bo poskrbel zase in za svoje zdravje, je v največji meri prispevala nosečnost njegove zaročenke Tricie Davis:"Letos sem poskušal odrasti. Ko sem izvedel, da je Tricia noseča, pa sem se zavedel, da moram odrasti takoj." Zvezdnik, ki je že januarja na Twitterju ponosno naznanil, da bosta s Tricio posta­la starša, je spoznal, da mora biti zaradi hčerkice, ki je luč sveta ugledala junija, 'najboljša možna verzija sebe'.

Macklemore je med drugim še razložil, da ga je njegova novopečena treznost končno zbudila. Nenadoma se je v njegovem življenju ponovno znašla tudi glasba, pesmi je začel pisati skoraj avtomatično, vrnila se je njegova delovna etika, poleg tega pa je ponovno srečen in hvaležen.

TIM JERAS

Značke: Macklemore