Macron obžaluje žaljivke brazilskega predsednika na račun njegove žene

Macron obžaluje žaljivke brazilskega predsednika na račun njegove žene (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
26. 8. 2019

Francoski predsednik Emmanuel Macron je danes izrazil obžalovanje ob "izredno žaljivih" izjavah brazilskega predsednika Jairja Bolsonara na račun njegove žene Brigitte Macron.

"Imel je izredno žaljive komentarje o moji ženi. Kaj naj rečem? To je žalostno. Žalostno, predvsem zanj, in za Brazilce," je dejal Macron na novinarski konferenci na vrhu skupine G7 v Biarritzu, na kateri so ga novinarji prosili za komentar.

Bolsonarov podpornik je v nedeljo na Facebooku objavil sporočilo, v katerem se je posmehoval videzu Brigitte Macron, ki je stara 65 let in je 28 let starejša od Bolsonarove soproge Michelle. Bolsonaro je na Facebooku odgovoril: "Ne ponižujte možakarja, haha."

"Po mojem bo verjetno Brazilke sram prebrati, kar je napisal njihov predsednik," je dejal Macron. "Mislim, da bo Brazilce, ki so velik narod, verjetno sram ob takšen obnašanju," je dodal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

"Medtem ko čutim prijateljstvo in spoštovanje do brazilskega naroda, upam, da bodo kmalu dobili predsednika, ki se bo obnašal primerno," je še dejal francoski predsednik.

Priporočamo